Otto Virtanen (vas.) ja Emil Ruusuvuori (oik.) Keskellä ottelun italialaistuomari.

Ruusuvuori puolivälieriin

Julkaistu 14.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Suuresti odotettu Tali Openin kolmannen kierroksen ottelu 10.sijoitetun Emil Ruusuvuoren ja villillä kortilla mukaan tulleen Otto Virtasen kesken oli ohi 39 minuutissa. Ruusuvuori otti voiton luvuin 6-1, 6-1 edeten puolivälieriin.

”Otolla oli varmasti jotain pientä häikkää pelissä, sillä jo syötössä kilometrit ovat tippuneen. Hänen eilinen parituntinen ottelunsa Fabbianoa vastaan vaati varmasti paljon fyysisesti ja loukkaantumisen jälkeen se ei ole helppoa”, summasi Ruusuvuori.

Ottelun jälkeen Virtanen vahvisti Ruusuvuoren arvelut:
”Loukkaantumisen ja pitkän toipumisvaiheen jälleen tuli yhtäkkiä yllättävä menestys: pelasin sunnuntaina liigaottelun ja sitten tässä kisassa neljässä päivässä kolme ottelua. Tuli kova rasitus käteen.”

Virtanen tunsi kipua jo keskiviikkoisen Fabbiano-ottelun jälkeen, mutta lääkäri tarkisti käden ja antoi luvan pelata, mikäli pelaaja sitä itse haluaa.  Virtanen kertoi päättäneensä lähteä otteluun vain vajaa puolituntia ennen ottelun alkua.
”Ehkä mietin asiaa liikaa ja lisää painetta tuli, kun näin liki täyden katsomon”, sanoi Virtanen.
Kokonaisuutena Virtanen voi kuitenkin olla tyytyväinen kisaviikkoonsa. Hän eteni ATP Challenger 80 -kisan kolmannelle kierrokselle, otti komean voiton Thomas Fabbianosta ja sai seitsemän ATP-pistettä.
”Jokainen lisäpiste on tärkeä”, sanoi Virtanen.

Nyt on aika lepotauon; hänen seuraava kisansa on vasta yleiset SM-kisat joulukuun puolessa välissä Turussa.

Ruusuvuori pääsi Virtanen-ottelussa helpolla.
”Oma peli tuntui hyvältä ja saatoin pelata rennosti”, sanoi Ruusuvuori. ”Nyt  valmistaudun perjantaiseen puolivälieräotteluun – otan tähän päälle vielä pienet treenit.”

Ruusuvuori saa vastaansa slovakialaisvasuri Alex Molcanin (ATP 319), joka voitti yli kaksi tuntia kestäneessä ottelussa maanmiehensä, neljänneksi sijoitetun Norbert Gambosin kolmessa erässä.

”Kohtaamme nyt ensimmäisen kerran, mutta olemme treenanneet pari kertaa, joten tunnen hänen pelinsä”, sanoi Ruusuvuori.

Ottelu pelataan Talissa perjantaina aikaisintaan klo 17.30

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Tennisliitto

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu