Perjantai on puolivälierien päivä

Julkaistu 15.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Perjantaina kisataan Tali Openissa pääsystä lauantaisiin välieriin, jossa ATP-pisteitä saa 29 ja palkintorahaa 2.160€.  Puolivälierissä tappion kokeville ATP-pisteitä tulee 15 ja euroja 1.260€.

Kaavion yläosassa ovat Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori. Voittaessaan perjantaina he kohtaisivat lauantaina välierissä.

Harri Heliövaaran
(ATP 675) vastustaja Ilya Ivashka on 25-vuotias valkovenäläinen, joka on voittanut urallaan kaksi ATP Challenger -turnausta, Ferganassa vuonna 2017 ja Shenzhenissä viime vuonna.

Tänä vuonna Ivashka joutui vetäytymään kilpakentiltä touko-kesäkuussa vasemman polven vamman vuoksi. Ivashka oli helmikuussa saavuttanut uransa toistaiseksi parhaan ATP-rankingin, 80, mutta on nyt pudonnut sadan parhaan joukosta ja on tällä viikolla 138.

Loppukesällä ennen US Openia hän osallistui uudella mantereella ATP-turnauksiin ja oli mm. Newportissa ruoholla ATP250-kisassa puolivälierissä. Syksyllä hän on osallistunut sekä ATP- että ATP Challenger -turnauksiin, viime viikolla hän eteni Bratislavassa ATP Challenger 110 -kisassa puolivälieriin.
Suosikkialustakseen Ivashka mainitsee kovat kentät ja mainitsee aseekseen kämmenlyöntinsä.

Kahdeksanneksi Tali Openissa sijoitettu Ivashka aloitti kisan toiselta kierrokselta, jolla voitti Australian John-Patrick Smithin kolmessa erässä. Kolmannella kierroksella voitto Ranskan Alexandre Mullerista tuli kahdessa erässä.
Heliövaara tuli kisaan mukaan villillä kortilla ja on heistä viimeinen vielä mukana oleva pelaaja. Hän on myös puolivälierissä alimmalla rankingilla oleva.

Emil Ruusuvuoren (ATP 147) vastustaja on sijoittamaton Slovakian 21-vuotias Alex Molcan, jonka elokuussa saavutettu toistaiseksi paras ATP-ranking 282 on nyt tullut hieman alas, sijalle 319. Presovilaisvasuri on voittanut urallaan neljä ITF Futures -turnausta vv. 2016-18.

ATP Challenger -tasolla Molcan oli ollut välierissä kaksi kertaa, Ludwigshafenissa heinäkuussa ja Sibiussa, Romaniassa syyskuussa, samoin puolivälierissä kahdesti.
Matkalla Tali Openin puolivälieriin Molcan voitti Tunisian Skander Mansourin, 13. sijoitetun Frederico Ferreira Silvan ja torstaina maanmiehensä, neljänneksi sijoitetun Norbert Gombosin tiukassa kolmessa erässä.

Alakaaviossa puolivälierien otteluparit ovat Sergiy Stakhovsky Ukraina (11.) – Carlos Taberner Espanja (15.) ja Elias Ymer Ruotsi (7.) – Mohamed Safwat Egypti (14.).

Teksti: Riitta Närhi

Ottelujärjestys 15.11.2019

KESKUSKENTTÄ
klo 14:00
Elias Ymer Ruotsi (7.) –  Mohamed Safwat Egypti (14.)
jonka jälkeen, aikaisintaan klo 16
Harri Heliövaara – Ilya Ivashka Valko-Venäjä (8)
jonka jälkeen, aikaisintaan klo 17.30
Alex Molcan Slovakia – Emil Ruusuvuori (10.)

KENTTÄ 3
klo 14:00

Sergiy Stakhovsky Ukraina (11.) –   Carlos Taberner Espanja (15.)

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu