Emil Ruusuvuori

Ruusuvuori välieriin

Julkaistu 16.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Harri Heliövaara oli viimeinen kisassa mukana oleva villikorttilainen. Hän aloitti Valko-Venäjän Ilya Ivashkaa (ATP 138) vastaan vallan mainiosti ja vei ensimmäisen erän 6-3.

”Oli minulta aivan nappisuoritus, pelasin kuten halusin,  mutta erän 4-2 pallontavoittelussa  jouduin kulmassa huonoon asentoon ja selkään sattui”, kertoi Heliövaara ottelun jälkeen.

Ivashka meni nopeasti toisessa erässä 3-0 johtoon, jonka jälkeen Heliövaara otti lääkintätauon. Oma fysioterapeutti Mikko Pehkonen käsitteli Heliövaaran selkää ja tämä pystyi jatkamaan ottelua, mutta toinen erä päättyi Ivashkan nimiin luvuin 6-1.

”Alaselkä kipeytyi ja hermotus hävisi. Oli vaikea syöttää ja  tehdä kiertoliikkeitä”, summasi Heliövaara.
Hän sinnitteli kuitenkin ottelun loppuun, sillä pelaaminen helpottui hieman kolmannessa erässä. Aiemmin viikolla esittämäänsä hyvään peliin hän ei kuitenkaan pystynyt, vaan hävisi ratkaisevan eränkin 6-2.

Ottelun jälkeen Heliövaara oli fysioterapeutin käsittelyssä kolme varttia ja uskoo voivansa pelata lauantaina klo 12 yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa nelinpelin välieräottelun tanskalais-saksalaista ykkössijoitettua paria Frederik Nielsen/Tim Puetz vastaan.

Ruusuvuori vakuuttava

Yläkaavion toisessa puolivälieräottelussa 10.sijoitettu Emil Ruusuvuori voitti Slovakian Alex Molcunin 6-3, 7-5.

”Oli hyvä, että se meni kahdessa erässä, vaikka toisessa erässä tuli yksi huonompi syöttövuoro. Molcun ei ollut helppo vastustaja, hän oli tosi nopea ja puolusti hyvin. Oma peruspelini on kuitenkin hyvässä kuosissa”, sanoi Ruusuvuori.

Lauantaisessa välierässä hän kohtaa Ilya Ivashkan.
”En ole pelannut häntä vastaan enkä edes treenannut kisoissa. Samoissa kisoissa olemme pelanneet ja olen nähnyt hänen otteluitaan sieltä täältä”, totesi Ruusuvuori.

Safwat päässyt jo olympiakisoihin

Toisessa välierässä kohtaavat Egyptin Mohamed Safwat ja Espanjan Carlos Taberner.

14.sijoitettu 29-vuotias Safwat (ATP 203) on voittanut urallaan 24 ITF Futures -turnausta, muttei vielä yhtään ATP Challengeria. Tänä vuonna hän on kuitenkin ollut jo kolmessa ATP Challenger -kisan välierässä ja viidessä puolivälierässä.

Safwat voitti Tali Openin välierässä Ruotsin  7.sijoitetun Elias Ymerin suoraan kahdessa erässä 6-3 6-4. Syöttö kulki mallikkaasti eikä peruspelissä tullut paljoakaan virheitä. Ymer yritti löytää jonkun keinon Safwatin pysäyttämiseksi, mutta turhaan.

Safwat on tyytyväinen tämän vuoden esityksiinsä ammattilaiskentillä. Erityisesti hän iloitsee pääsystä Tokion olympiakisoihin; Safwat voitti 2019 African Gameseissa  Rabatissa, Marokossa miesten kaksinpelin finaalin.

Patrik Niklas-Salmisen kolmannella kierroksella voittanut Taberner joutui hieman tiukempaan otteluun 11.sijoitettua Ukrainan  Sergiy Stakhovskya vastaan.

Ensimmäinen erä ratkesi vasta tie-breakissa 7-6(5), mutta toisen valencialainen hoiti nimiinsä jo selvemmin numeroin, 6-3.
Safwat ja Taberner kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Tennisliitto

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu