Nieminen: ”Ammattilaisturnaukset Suomessa ovat todella tärkeitä pelaajille ja myös koko lajille”

Julkaistu 10.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Suomen kaikkien aikojen menestynein kaksinpelaaja Jarkko Nieminen odottaa innolla tulevaa ammattilaisturnausta.

Maajoukkuekapteeni Nieminen muistelee Talin kabinetissa lämmöllä syyskuun maaottelua Intiaa vastaan Espoo Metro Areenalla. Suomi kukisti vierailijansa 3-1 ja eteni Davis Cup Finals -lopputurnauksen karsintoihin, jotka pelataan maaliskuussa 2022. Suomen vastustaja ja pelipaikka selviävät joulukuun alussa.

– Oli mahtavaa olla joukkueena jälleen kotiyleisön edessä. Siitä saa energiaa ihan eri tavalla kuin yksin maailmalla ollessa. Toivottavasti Talissakin nähdään runsaslukuinen suomalaisyleisö, sanoi Nieminen.

Nieminen esiintyi pitkällä ammattilaisurallaan useasti kotimaan Challenger-tapahtumissa niin Helsingissä kuin Tampereella.

– Ammattilaisturnaukset Suomessa ovat todella tärkeitä pelaajille ja myös koko lajille. Kisat palvelevat kärkipelaajiamme ja mahdollistavat onnistumisia sekä kokemuksen kerryttämistä kotimaassa.

Kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä nyökkäilee vieressä ja kiittelee turnauskumppaneita suomalaisen huipputenniksen mahdollistamisesta.

– Suomalaisille pelaajillehan me näitä turnauksia järjestämme. Pelaajien on tärkeää saada pelimahdollisuuksia kotimaassakin.

Niemisen pitkän ammattilaisuran viimeiseksi kaksinpelin turnausvoitoksi jäi Talin Challengerin voitto 2013. Suomalaispelaaja voitti kaksinpelin myös vuonna 2002. Lisäksi nelinpelissä tuli turnausvoittoja Talin ”kympillä” vuosina 2013 ja 2014 Henri Kontisen kanssa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu