Kaksinpelifinaalissa kohtaavat Molcan ja Sousa

Julkaistu 20.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Sunnuntaina klo 13.00 pelattavassa kaksinpelifinaalissa kohtaavat slovakialainen Alex Molcan ja portugalilainen Joao Sousa.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA
KUVAGALLERIA

Päivän ensimmäisessä välierässä kolmanneksi sijoitettu Molcan (ATP-103) kohtasi turnauksen yllättäjän 20-vuotiaan venäläisen Alexander Shevchenkon (ATP-356). Shevchenko pelasi tiensä uransa toiseen Challenger-tason välierään karsintojen kautta.

Välierässä vasenkätinen Molcan otti ottelun nopeasti haltuunsa. Hieman hermoillen aloittanut Shevchenko löysi itsensä nopeasti erän tappioasemasta, kun Molcan rynnisti erävoittoon 6-2. Toisesta erästä tuli tasaisempi ja oli lähellä, että olisi nähty kolmas erä. Varmalyöntinen ja läpi ottelun fiksusti pelannut Molcan sai pidettyä hyvän kämmenlyönnin omaavan venäläispelaajan aisoissa – slovakialaispelaaja eteni loppuotteluun erin 6-2, 7-6(4).

Molcan hakee sunnuntaina kauden ja uransa toista Challenger-turnausvoittoa. Hän pelasi myös kesällä Belgraden ATP-turnauksen finaalissa.

Toisessa välierässä toiseksi sijoitettu Laaksonen (ATP-97) kohtasi sijoittamattoman Joao Sousan (ATP-147). 29-vuotias suomalais-sveitsiläinen ja 32-vuotias portugalilainen tarjosivat tasokkaan ottelun.

Avauserää mentiin tasatahtia 4-4 tilanteeseen. Sitten Sousa piti syöttönsä ja laittoi Laaksosen syöttämään selkä seinää vasten ensimmäistä kertaa. Varmasti lyönyt Sousa pääsi 30-30 tilanteeseen, jolloin Laaksoselle tuli heikko syöttöhetki – kahden kaksoisvirheen myötä erä meni portugalilaiselle 6-4.

Toisen erän alkuun Laaksonen mursi Sousan syötön, mutta se jäi vain hetken iloksi. Portugalilainen nappasi heti murron takaisin ja kiihdytti myös murrolla 4-1 johtoon. Tästä eteenpäin pelaajat pitivät syöttönsä, mikä tarkoitti Sousan voittoa 6-4, 6-3.

32-vuotias Sousa etenee nyt toista kertaa tällä kaudella finaaliin Challenger-kiertueella. Uransa aikana hän on voittanut kolme ATP-turnausta (vuosina 2013, 2015, 2018) ja viisi haastajatason kisaa. Portugalilaisen viimeisin Challenger-kisavoitto on vuodelta 2013 ja vuonna 2012 hän juhli Tampere Openin voittoa.

Yksi kommentti

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu