Erler/Miedler nelinpelimestareiksi HPP Openissa

Julkaistu 20.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Itävaltalaiset Alexander Erler ja Lucas Miedler juhlivat nelinpelin turnausvoittoa ATP Challenger -turnauksessa, HPP Open, Talin Tenniskeskuksessa.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa kohtasivat turnauksen ykköseksi sijoitetut Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer (NED) ja sijoittamattomat itävaltalaiset Erler/Miedler. Kumpikin pari oli pelannut läpi viikon vakuuttavasti ja selviytynyt finaaliin ilman erätappiota.

Ottelun ensimmäinen murtomahdollisuus nähtiin neljännessä pelissä Miedlerin syöttäessä. Heliövaara/Rojer sai kolme breikkipalloa, mutta itävaltalaisen kaksi hyvää syöttöä ja vahvasti pelattu no-ad-piste pelastivat sijoittamattoman parin. Tästä motivoituneina iskivät Erler/Miedler heti seuraavassa Heliövaaran syöttövuorossa ja ottivat murron hyvien palautuksiensa avustuksella. Itävaltalaispari kruunasi hienon eränsä murtamalla suomalaisen syötön vielä toistamiseen, mikä toi erän 6-3.

Toisen erän alku oli tasainen jokaisen pelaajan pitäessä syöttövuoronsa. Läpi ottelun hyvin palauttaneet itävaltalaiset pääsivät yrittämään murtoa neljästi erän kuudennessa pelissä Rojerin syöttäessä. Suomalais-hollantilaispari selvitti tukalan tilanteen Erlerin kämmenlyönnin pysähtyessä verkkonauhaan. Heliövaara/Rojer olivat erässä paineen alla, mutta taistelivat tiensä vaikeista tilanteista tie-breikkiin. Katkaisupelissä eivät itävaltalaiset antaneet kärkisijoitetun parin kuitenkaan päästä mukaan, vaan ottivat turnausvoiton 6-3, 7-6(2).

– Tämä oli loistava viikko meiltä, olemme erittäin tyytyväisiä toiseen Challenger-turnausvoittoomme, sanoi Miedler.

– Aivan loistava viikko. Finaalissa erityisesti syötimme hyvin ja sitä kautta hallitsimme tapahtumia. Lisäksi pääsimme hyvin heidän syöttöihinsä kiinni ja pystyimme luomaan paljon painetta läpi ottelun, jatkoi Miedler.

Kaksikko pelasi ensimmäisen kerran yhdessä Kitzbühelin ATP-turnauksessa heinäkuussa, minkä he voittivat saman tien. Nyt 24- ja 25-vuotiaat itävaltalaiset ovat voittaneet jo kaksi ATP Challenger -turnausta. Itävaltalaispari jatkaa pelejään ensi viikolla Bahrainissa.

Heliövaara ja Rojer kertoivat finaalin päätyttyä etteivät oikein päässeet haluamaansa rytmiin loppuottelussa.

– Kokonaisuutena oli hyvä viikko. Jostain syystä finaali ei onnistunut meiltä. Vastustajat syöttivät ja palauttivat hyvin. Emme päässeet oikein kuskin paikalle missään vaiheessa, he olivat koko ajan edellä, kertoi Heliövaara.

Heliövaara pelaa ensi viikolla Challenger-turnauksessa Italiassa yhdessä Lloyd Glasspoolin kanssa.

2 kommenttia

  1. […] Vuoden 2021 HPP Openin kaksinpelin turnausvoittoon pelasi Slovakian Alex Molcan. Turnauksen nelinpelivoittoon pelasivat lauantaina Itävallan Alexander Erler/Lucas Miedler (lue lisää). […]

  2. […] Vuoden 2021 HPP Openin kaksinpelin turnausvoittoon pelasi Slovakian Alex Molcan. Turnauksen nelinpelivoittoon pelasivat lauantaina Itävallan Alexander Erler/Lucas Miedler (lue lisää). […]

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu