Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja, Jarkko Nieminen, vuoden 2002 ja 2013 voittaja

Julkaistu 4.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Kaksinkertainen kaksin- ja nelinpelin mestari

Ennen HPP Openin tuloa Talin Tenniskeskukseen, sama miesten ammattilaisturnaus kulki nimellä IPP Open. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2001. Nykyään miesten turnaus kantaa pääsponsorinsa nimeä HPP Open. Tässä turnauksessa on totuttu näkemään lähes vuosittain ulkomaalaisten tulevaisuuden tennistähtien lisäksi kaikki Suomen parhaat tennispelaajat.

Yksi heistä on ehdottomasti Suomen tunnetuin ja kaikkien aikojen toistaiseksi menestynein tennispelaaja, uransa jo päättänyt, huikeaan näytösotteluun maailmanlistan entistä ykkösnimeä, Sveitsin Roger Federeriä vastaan otellut, Jarkko Nieminen.

Jarkko ehti uransa aikana voittaa turnauksen kaksinpelin ja nelinpelin kummatkin kahteen kertaan. Kaksinpelin Talin tennisturnauksessa, Jarkko voitti ensimmäisen kerran jo 21-vuotiaana, vuonna 2002. Seuraava kaksinpelin mestaruus Talin tenniskeskuksessa tuli 32-vuotiaana vuonna 2013. Nelinpelin mestaruudet Jarkko saavutti yhdessä Suomen toistaiseksi kaikkien aikojen nelinpelaajan, kaikille tunnetuksi tulleen, nelinpelin maailmanlistan ykkösmiehen ja Grand Slam-voittaja, Henri Kontisen kanssa. Nelinpelimestaruudet pari saavutti yhdessä vuosina 2013 ja 2014. Turnausvoittojen lisäksi Jarkko pääsi vuonna 2012 kaksinpelin finaaliin häviten kuitenkin tuolloin taistelun Slovakian Lucas Lackolle suoraan kahdessa erässä. Myös nelinpelissä Jarkko saavutti finaalipaikat kahteen otteeseen vuosina 2009 ja 2010 yhdessä Kontisen kanssa saavutettujen mestaruuksien lisäksi.

Jarkko osoitti lahjakkuutensa ja pelitaitonsa jo varhain lapsuudessa ja nuoruudessa. Jarkko kuului Suomen parhaimpiin junioreihin koko lapsuutensa ja osoitti kansainvälisestikin monta kertaa kuuluvansa maailman parhaiden tennisjunioreiden joukkoon. Tästä suurimpana osoituksena lienee vuoden 1999 alle 18-vuotiaiden junioreiden US Openin kaksinpelin voitto. Samana vuonna Jarkko saavutti parhaan juniorirankinginsa nousten ITF-listalla kaksinpelissä sijalle yhdeksän. Nelinpelissä paras junioriranking Jarkolla on sija 20.

Jarkko muistetaan Suomessa myös erinomaisesta läpimurrosta kohti maailman miesten tenniksen huippua Stockholm Openin finaalipaikallaan vuonna 2001. Stockholm Openista käynnistyi Jarkko Niemisen huikea tennismenestysmatka maailman parhaiden ATP-pelaajien joukossa.

Suomen kaikkien aikojen tennispelaaja, Jarkko Nieminen, on Maskun ja Turun verkkopalloseuran oma kasvatti. Jarkko nousi parhaimmillaan kaksinpelissä maailmanlistalla sijalle 13 kesällä 2006. Sijaa 13 voi pitää Niemisen perheen onnenlukuna, sillä samalle ranking sijalle pelasi aikoinaan myös hänen nykyinen vaimonsa ja lasten äiti, Anu Nieminen sulkapallossa.

Kaksinpelin menestyksen lisäksi Jarkko menestyi erinomaisesti myös peliurallaan nelinpelissä. Parhaimmillaan Jarkon nelinpelin ranking oli 42 vuonna 2008. Jarkon nelinpelirankingia voi pitää erittäin hyvänä osoituksena hänen monipuolisista pelitaidoistaan, sillä pääpaino Jarkon tennisuralla oli kuitenkin aina kaksinpelissä. Nelinpeliä hän pelasi kaksinpelin ohella. Yhteensä nelinpelimestaruuksia Jarkko saavutti ATP-urallaan viisi kertaa. Kaksinpelimestaruuksia ATP-tasolla kertyi kaksi kappaletta ja finaalin kakkossijoja puolestaan peräti yksitoista.

Tällä hetkellä Jarkko vaikuttaa edelleen tenniksen parissa toimien mm. Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kapteenina.  Lisäksi Jarkko tekee töitä Suomen Tennisliitolle monipuolisten valmennusten parissa sekä selostaa Grand Slam -kilpailuja Eurosportille.

2 kommenttia

  1. Harri Louhos sanoo:

    Huonoa Suomea ja paljon pilkku ym. kielioppivirheitä.

  2. Janne Koo sanoo:

    Hieno avaustarina hienosta pelaajasta. Itsellä oli kunnia kahdesti pelata Jarkkoa vastaan 🙂 tuloksena niukat tappiot niillä kerroilla. Hienon uran ja pitkän sellaisen Jarkko teki. Upeaa, että vielä on niin aktiivisesti tenniksessä mukana. Upea esikuva ja mukava ihminen 🙂

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu