Kuva: Astana Times

Wimbledonin 2022 naisten mestari ylsi finaaliin Talissa vuonna 2016

Julkaistu 10.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Talista Wimbledonin mestariksi

Talissa nähtiin vuosien aikana runsaasti tulevia naistenniksen supertähtiä; ketkä ovat HPP Openin tulevia mestareita?

Yksi tämän hetken kuuluisimmista huipputennispelaajista lienee nuori kazakstanilainen, nyt 23-vuotias, vuoden 2022 naisten kaksinpelin Wimbledon voittaja, Elena Rybakina.

Vuoden 2016 Talin 10 000 dollarin turnauksessa Rybakina eteni kaksinpelissä aina finaaliin asti häviten loppuottelussa Tanskan 24-vuotiaalle, Karen Barritzalle, joka juhli Talissa kaksinpelin mestaruuden lisäksi nelinpelin mestaruutta.

Rybakina oli jo nuorena huippulupaus. Alle 18-vuotiaiden junioreiden maailmanlistalla hänen uransa paras rankingsijoitus oli 3. Hän aloitti pelaamaan alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksia jo 14-vuotiaana. Rybakina pelasi viimeisen kautensa junioreissa 17-vuotiaana, jolloin saavutti parhaat saavutuksensa junioreiden Grand Slam -kilpailuissa yltäen Australian avoimissa ja Ranskan avoimissa aina semifinaaliin asti.

Rybakinan nousu naistenniksen huipulle on komeaa katseltavaa. Menestyksekkään junioriuransa, johon kuuluu mm. voitto tämän hetken tenniksen ykkösnimestä, Puolan Iga Swiatekista, jälkeen nousu kohti maailman kärkeä on ollut suoraviivaista. Vuoden 2016 lopulla Rybakina löytyi kaksinpelistä WTA-listalta sijalta 616. Seuraavana vuonna, vuoden päätösranking kaksinpelissä oli 425. Vuonna 2019 sadan maaginen raja ylittyi reilusti ja vuoden 2019 kaksinpelin päätösranking Rybakinalla oli jo peräti 37. Viime vuosi päättyi rankingsijoituksessa 14.

Parhaimmat saavutukset aikuisten Grand Slam -kisoissa Rybakinalla ovat toistaiseksi seuraavat: Australian avoimet (vuosi 2020) kolmas kierros, Ranskan avoimet (vuosi 2021) kvartsi, Wimbledon (vuosi 2022) voitto, US Open (vuosi 2021) kolmas kierros.

Tänä vuonna Rybakinan peli ei lähtenyt kulkemaan US Openissa, vaan ranskalainen 21-vuotias, Clara Burel (WTA 131), otti voiton kahdessa suorassa erässä heti kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella luvuin 6-4 6-4.

Parhaimmillaan Rybakinan kaksinpelin ranking on ollut tämän vuoden tammikuussa, jolloin Rybakina löytyi WTA-listalta sijalta 12. Nelinpelissä toistaiseksi paras sijoitus on puolestaan viime vuoden lokakuulta, jolloin Rybakinan sijoitus oli 48.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu