Läpimurron nelinpelin tenniseliittiin tehnyt 33-vuotias Harri Heliövaara

Julkaistu 13.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Harri sykähdytti Talin Tenniskeskuksen yleisöä myös viime vuonna nelinpelin finaalipaikallaan

Nyt huippu-uraa ja nousua kohti nelinpelin aivan korkeimpia sijoituksia tähyävä Laajasalon ja Sata-Tenniksen kasvatti Harri Heliövaara, jonka menestystä maailmalla pääsee hyvin seuraamaan Harrin kirjoittaman blogin kautta.

Jos et vielä ole käynyt lukemassa maailman nelinpelin tenniseliittiin kuuluvan 33-vuotiaan Heliövaaran kirjoittamaa blogia tennisammattilaisen arjesta, tee se nyt! www.harriheliovaara.fi

Harri Heliövaara on aina osoittanut olevansa lahjakas tennispelaaja. Monen muun suomalaishuipun tapaan, Harri kuului Suomen lupaavimpiin tennisjunioreihin pienestä pojasta pitäen, ja pääsi siten edustamaan Suomea maailmalle tenniskisoihin jo pikkupojasta lähtien. Harrin murtona kohti maailman junioreiden kärkikahinoita voidaan pitää poikien alle 18-vuotiaiden Australian avointen nelinpelin mestaruutta vuonna 2007. Parhaimmillaan Harri oli ITF-junioreiden rankingissa sijalla 16 samana vuonna 2007, kun hän voitti tuon Australian avointen Grand Slam -junioreiden nelinpelin.

Harri on siitä poikkeuksellinen pelaaja, että on jo kertaalleen ehtinyt lopettaa peliuransa. Parhaimmillaan Harri nousi miesten kaksinpelissä sijalle 194 vuonna 2011. Kaksinpeliuran jälkeen Harri piti taukoa kilpailemisesta ja keskittyi opiskeluihin Aalto yliopiston tuotantotalouden linjalla, josta valmistuikin DI:ksi kilpailutaukonsa aikana. Intohimo kilpatennikseen kuitenkin puhkesi uudelleen ja Harri päätti panostaa täysillä nelinpeliuraansa. Ja tämä satsaus on kyllä kannattanut. Nykyisen vakiparinsa britti Lloyd Glasspoolin kanssa pelisaavutukset sen kuin paranevat. Nyt näyttää jopa siltä, että Harri voi parinsa kanssa menestyä nelinpelissä, vaikka kuinka hyvin. Nousu nelinpelin rankinglistalla jatkuu kovaa tahtia.

Talin Tenniskeskuksessa pelit ovat sujuneet myös Heliövaaralta. Vuonna 2007 Heliövaara pelasi nelinpeliä yhdessä Suomen Henri Kontisen kanssa ja he etenivät aina finaaliin asti. Heliövaara osallistui myös viime vuonna Talin tennisturnaukseen hollantilaisen Jean-Julien Rojerin kanssa ollen aina turnauksen ykkössijoitettu nelinpelipari. Heidän pelinsä sujuikin niin hyvin, että he ylsivät turnauksessa aina loppuotteluun saakka. Rojer on siitä mielenkiintoinen pelaaja, sillä hänellä on paljon meriittejä kertynyt jo nelinpelistä. Rojerilla on mm. kolme Grand Slam -voittoa nelinpelissä ja yksi Grand Slam -voitto mixtissä. Yhteensä ATP-tason nelinpeliturnauksia Rojer on voittanut tähän mennessä 32. Parhaimmillaan Rojer on ollut nelinpelilistalla sijalla kolme vuonna 2015.

Tähän mennessä Harri on ehtinyt voittaa jo kolme ATP-tason nelinpeliturnausta. Kaksi turnausvoittoa tuli viime vuonna ja tänä vuonna turnausvoittoja tähän mennessä on kertynyt yksi. Lisäksi Heliövaara on pelannut ATP-tason nelinpelien finaalissa häviävänä osapuolena yhteensä viisi kertaa.

Harrin paras ATP-sijoitus nelinpelissä on tällä hetkellä sija 14.

Viimeisin Grand Slam, US Open 2022, sujui Harrilta ja Lloydilta mallikkaasti, ja matkalla puolivälieriin kukistui mm. kaikkien tuntema kaksinpelin supertähti Australian Nick Kyrgios parinaan Australian toinen supertähti Thanasi Kokkinakis. Pelit kuitenkin päättyivät puolivälierätappioon tällä kertaa.

Nyt loppuvuodesta jännitetään yltävätkö Heliövaara ja Glasspool kauden päättävään ATP Finals -lopputurnaukseen.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu