Entisen maailmanlistan ykkösen sisko haki nostetta uralleen Suomesta

Julkaistu 24.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Kristyna Pliskovan yllätystappio Talissa 2010

Maailmalla hyvin tunnettujen Pliskovan siskosten ”huonompi” sisko, Kristyna, hävisi jo Talin turnauksen toisella kierroksella Talissa 2010.

Tsekin Pliskovan siskokset, nyt 30-vuotiaat, Kristyna ja Karolina, ovat olleet tuttu näky junioreiden, ja ennen kaikkea naisten, huipputenniksen maailmassa jo vuosikausia.

Siskoksista paremmin on menestynyt Karolina, joka parhaimmillaan on ollut naisten kaksinpelissä maailmanlistan ykkönen, kesällä 2017. Nelinpelissä Karolinan WTA-ranking on ollut parhaimmillaan sijalla 11, syksyllä 2016. Tällä hetkellä Karolina löytyy kaksinpelin WTA-listalla sijalta 22 ja nelinpelin listalta sijalta 350. Ykkössijasta huolimatta, Karolina ei vielä toistaiseksi ole onnistunut voittamaan yhtään Grand Slam -mestaruutta. Finaali- ja semifinaalipaikkoja, hän on kuitenkin saavuttanut kaksi kumpaakin. WTA-tason kaksinpelin turnauksia Karolina on voittanut tähän mennessä yhteensä 16 ja nelinpelejä tällä tasolla puolestaan viisi.

Kristynan menestys on ollut Karolinan menestykseen nähden heikompaa. Kristynan paras sijoitus naisten kaksinpelin WTA-listalla on sija 44 vuodelta 2021. Nelinpelissä Kristynan paras sijoitus WTA-listalla on toistaiseksi ollut sija 35 vuodelta 2017. Kaksinpelissä Kristyna on voittanut tähän mennessä yhden WTA-tason kilpailun ja viisi nelinpelin turnausta.

Talissa 2010, 20-vuotiaan Kristynan, pelit päättyivät lyhyeen. Kristyna oli tuolloin turnauksen kaksinpelin kakkossijoitettu pelaaja ja koki jo heti turnauksen toisella kierroksella shokkitappion samanikäiselle nelinpeliparilleen, Iso-Britannian Tara Moorelle kolmessa erässä. Nelinpelissä parin pelit sujuivat paremmin ja he etenivät aina turnauksen välieriin asti. Taliin pelaamaan tullessa Kristynalta odotettiin paljon, sillä hän oli tuolloin saman vuoden hallitseva junioreiden Wimbledonin kaksinpelin mestari ja Australian avointen junioreiden kaksinpelin semifinalisti.

Nämäkään tenniksen supertähdet ja siskokset eivät ole onnistuneet välttämään kohtaamasta toisiaan pelikentillä WTA-tason naisten turnauksissa. Pliskovat ovat kohdanneet toisensa yhteensä yksitoista kertaa, ja voitot otteluista ovat menneet ristiin rastiin. Tällä hetkellä Karolina johtaa keskinäisiä kohtaamisia kuuden voittonsa turvin. Kristyna on voittanut Karolinan puolestaan viisi kertaa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu