Kuva: WTA

Hollannin Kiki Bertens, entinen maailmanlistan kaksinpelin nelonen, semifinaaliin Talissa 2010

Julkaistu 31.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Bertens taipui Laineelle Talissa

Monen muun tulevaisuuden huippupelaajan tavoin, Hollannin nuori 19-vuotias Kiki Bertens, haki nostettaan naisten WTA-rankingiinsa Suomen Talin Tenniskeskuksessa järjestetystä 25 000 dollarin ammattilaisturnauksesta vuonna 2010.

Kuutossijoitettuna pelaajana kaksinpelinkaaviossa Kiki etenikin hienosti aina semifinaaliin asti. Semifinaalissa vastaan tuli kuitenkin turnauksen viitossijoitettu pelaaja, Suomen Emma Laine, joka osoittautui sillä kertaa liian vahvaksi vastustajaksi. Bertens sai kuitenkin tappioonsa hyvitystä nelinpelissä, johon hän osallistui yhdessä maannaisensa, Hollannin Richel Hogenkampin, kanssa. Semifinaalissa nelinpelissä kukistui turnauksen ykkössijoitettu pari, Laine ja Elena Chalova, ja myös loppuottelu päättyi voittoon ja näin Kikistä tuli parinsa kanssa Talin nelinpelin turnausvoittaja.

Parhaimmillaan Kikin kaksinpelisijoitus WTA-listalla on ollut sija neljä, keväällä 2019. Samalla hänestä tuli kaikkien aikojen korkeimmalle naisten WTA-listalla rankattu hollantilaispelaaja. Nelinpelissä paras sijoitus on keväältä 2018, sija 16.

Bertensin paras saavutus naisten Grand Slam -turnauksissa on vuodelta 2016 Ranskan avoimista. Tuolloin hän pelasi itsensä aina semifinaaliin asti. Wimbledonissa Kiki eteni peliuransa aikana kaksinpelissä parhaimmillaan puolivälieriin asti vuonna 2018. Australian avoimissa paras saavutus oli neljännesvälierä vuonna 2020 ja Yhdysvaltain avoimissa Kiki pääsi kahteen kertaan, vuosina 2018 ja 2019, 32 pelaajan joukkoon. Nelinpelissä Bertens on parhaimmillaan ollut naisten Grand Slam -turnauksissa kaksi kertaa puolivälierissä. Vuonna 2015 Australian avointen turnauksessa Bertens pelasi itsensä nelinpelin puolivälieriin ja sama tapahtui vuonna 2016 Ranskan avoimissa.

Peliurallaan Bertens voitti yhteensä 10 WTA-tason turnausta kaksinpelissä ja nelinpelissä molemmissa. Naisten maajoukkueiden Billie Jean King Cupissa (entinen Fed Cup), Kiki pelasi omaa maataan Hollantia edustaen, semifinaalissa vuonna 2016.

Huippujunioreiden, alle 18-vuotiaiden tyttöjen ITF-tourilla, Kiki ei pelannut lainkaan, vaan suuntasi suoraan naisten ammattilaisturnausten pariin.

Bertens aloitti ammattilaisuransa jo 17-vuotiaana vuonna 2008. Nousu sadan parhaan naispelaajan joukkoon tapahtui vuonna 2012. Kiki oli tuolloin vasta 21-vuotias. Vielä vuonna 2021, vuonna, jolloin Kiki lopetti ammattilaisturnauksissa kiertämisen, hänen kaksinpelin rankinginsa oli parhaimmillaa yhdeksäs. Neljä viimeisintä pelivuottaan Bertens kuului TOP10-pelaajiin naisten kaksinpelissä.

Bertens ilmoitti päätöksestään lopettaa huipputenniksen viime vuonna ja päätti menestyksekkään tennisuransa vuoden 2021 kesällä.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu