Entinen maailmanlistan nelinpelin ykkösmies ja Grand Slam – sekä Masters-voittaja, Suomen Henri Kontinen

Julkaistu 3.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Henrille 2 mestaruutta nelinpelissä Talissa

Talin Tenniskeskuksen miesten ammattilaisturnauksessa on toden teolla nähty huippuja tennismaailmasta. Yksi heistä, ihan ehdottomasti terävimpään kärkeen aiemmin kuulunut tennistähti, on Suomen oma poika, nyt 32-vuotias, Tampereelta alun perin kotoisin oleva, Henri Kontinen.

Henri pelasi viisi kertaa nelinpelin finaalissa ja kerran kaksinpelin välierässä Talissa. Nelinpelissä finaalissa voitot tulivat tennislegenda Jarkko Niemisen kanssa vuosina 2013 ja 2014. Kakkossijat puolestaan Henri saavutti yhdessä Harri Heliövaaran kanssa vuonna 2007 ja Jarkko Niemisen kanssa vuosina 2009 ja 2010. Kaksinpelissä vuonna 2007 Henrin pelit päättyivät välierissä, vasta sen jälkeen, kun nuori, 17-vuotias Henri, oli järjestänyt turnauksen järjestäjille ja suurelle tennisyleisölle jymy-yllätyksen kukistamalla Niemisen. Henri pääsi silloin turnauksen pääsarjaan mukaan kilpailun järjestäjien myöntämällä villillä kortilla.

Monet muistavat Kontisen lahjakkaat veljekset, Henrin ja hänen pikkuveljensä Micken, pelikentiltä jo vuosien takaa heidän kierrellessään ympäri Suomea ja ennen kaikkea ympäri maailmaa tennisoppien ja tenniskilpailuiden perässä.

Henri ja Micke, loivat molemmat erinomaisen junioriuran tenniksessä. Henrin junioriranking ennätys oli parhaimmillaan neljäs ja hän pelasi itsensä poikien alle 18-vuotiaiden sarjan Wimbledonin kaksinpelin finaaliin asti vuonna 2008.  Samana vuonna hän voitti junioreiden Ranskan avointen nelinpelimestaruuden sekä selvitti tiensä alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruusturnauksen kaksinpelin loppuotteluun.

Molemmista veljeksistä tuli erinomaisia tennispelaajia, mutta Henri todellakin räväytti itsensä huipputenniseliittiin. Henrin paras maailmanlistan sijoitus nelinpelin ATP-listalla on ykkössija.

Henri pelasi Heliövaaran tavoin ensin uransa aikana myös kaksinpeliä, nousten kaksinpelirankingissa hienosti ja nopeasti sijalle 220 vuonna 2010. Henrin peliura meinasi päättyä lyhyeen, sillä monenlaiset loukkaantumiset ja vaivat veivät mahdollisuuden pelata tennistä huipulla. Loukkaantumisista takia, Henri päättikin panostaa hieman vähemmän fysiikkaa vaativaan nelinpeliin kaksinpelien sijasta.

Panostus kannatti! Tuloksena oli Wimbledonin sekanelinpelin voitto vuonna 2016 yhdessä Iso-Britannian Heather Watsonin kanssa sekä samana vuonna myös loppuvuoden finaaliturnauksen voitto yhdessä Australian John Peersin kanssa. Alkuvuoden 2017 kruunasi Australian avointen Grand Slam -voitto nelinpelissä yhdessä myöskin Henrin tuon aikaisen vakiparin Peersin kanssa. Grand Slameissa menestystä on tullut voittojen lisäksi enemmänkin, sillä Peers ja Kontinen pelasivat vuonna 2017 sekä Wimbledonissa että Yhdysvaltain avoimissa nelinpelin välierissä. Näiden saavutusten lisäksi Henrille on kertynyt yhteensä 22 ATP-turnausvoittoa nelinpelissä. Henrin pelimenestyksen kruunaakin ehdottomasti nelinpelirankingin ykkössija, josta jo aiemmin tässä tekstissä mainittiin.

Maailmalla kilpailemisen lisäksi Henri on ollut tuttu nimi, ja vakiokalustoa Suomen miesten maajoukkueessa ja näyttänyt erinomaisia otteita Davis Cupissa. Tällä hetkellä Henri pitää taukoa huipputenniksestä ja miettii samalla peliuransa jatkoa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu