Ketkä karsivat naisten turnauksen pääsarjaan tänä vuonna?

Julkaistu 12.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Seitsemän suomalaista naista mukana karsinnoissa

Tänä vuonna naisten kaksinpelin karsintasarja täyttyi viimeisiä paikkojaan myöten ja karsinnassa pääsarjapaikoista taistelee huomenna isänpäivänä, sunnuntaina 13.11.2022, 32 naista. Pääsarjaan päästäkseen on voitettava kolme ottelua.

Suomalaisista mukana on luonnollisesti maamme parhaimmistoa, kuten esimerkiksi nyt kesällä 2022, naisten ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuden voittanut, Hankoa edustava, nuori 17-vuotias, Clarissa Blomqvist. Avausottelussaan Blomqvistkohtaa Eestin Andreas Roostin, joka on Blomqvistin tavoin myöskin vasta 17-vuotias. Blomqvist on sijoitettu karsinnassa sijalle 15. Ottelu on toisena vuorossa kentällä numero neljä, kun ensimmäiset ottelut alkavat klo 10:00. Kummallakaan pelaajalla ei vielä ole kansainvälistä WTA-rankingia kaksinpelissä.

Mukana naisten karsinnassa on myös kesän 2022 Suomen ulkokenttien kaksinpelissä finaaliin yltänyt, Kotkan oma tennislupaus, Venla Ahti, 21- vuotta. Ahti kohtaa karsinnan ensimmäisellä kierroksella Saksan 17-vuotiaan, Stella Jurinan. Ahti on sijoitettu karsinnassa sijalle 16. Ahdilla eikä Jurinalla ole vielä naisten kaksinpelin WTA-rankingia. Ahdin ja Jurinanvälinen ottelu pelataan nyt sunnuntaina kentällä numero neljä, aikaisintaan klo 16:00.

Karsintojen ykköseksi on sijoitettu Belgian 21-vuotias ClaraVlasselaer. WTA-listalla kaksinpelissä Vlasselaer löytyy tällä hetkellä sijalta 641. Korkeimmillaan hän on ollut sijalla 626 tämän vuoden syyskuussa. Vlasselaer kohtaa ensimmäisellä kierroksella 17-vuotiaan Venäjän Valeriia Krokhotinan. Krokhotinalla ei vielä ole kaksinpelin WTA-rankingia.

Karsintojen kakkossijoitettu on puolestaan Saksan jo hiukan iältään kokeneempi, 28-vuotias, Anna Klasen. Klasen on parhaimmillaan ollut kaksinpelissä WTA-listalla sijalla 426 jo vuonna 2015. Tällä hetkellä Klasen löytyy sijalta 658. Vastaan karsintojen ensimmäisellä kierroksella Klasen saa Latvian nuoren 18-vuotiaan Amelija Supulniecen. Supulniecellä ei ole vielä kaksinpelin WTA-rankingia. Ottelu pelataan nyt sunnuntaina kolmantena otteluna kentällä neljä, jolla pelit alkavat jo klo 10:00.

HVS-seuraa edustavat 19-vuotias Emelie Gabran ja 18-vuotias Aada Inna, saivat naisten kaksinpelin karsintaan villit kortit. Gabran kohtaa ensimmäisellä kierroksella Ruotsin 23-vuotiaan Julita Sanerin, joka on sijoitettu karsinnassa seitsemänneksi. Sanner löytyy WTA- listalta kaksinpelistä sijalta 1004. Korkeimmillaan hän on ollut sijalla 863, nyt huhtikuussa 2022.Gabranin ja Sannerin välinen ottelu on vuorossa viidentenä otteluna, ei ennen klo 16:00, kentällä numero kuusi. Innan vastustaja on Tanskan, 17-vuotias, Rebecca Munk Mortensen. Mortensen löytyy WTA-listalta sijalta 1045 kaksinpelistä tällä hetkellä. Karsinnoissa Mortensen on sijoitettu sijalla yhdeksän. Innan ja Mortensenin välinen ottelu on vuorossa päivän ensimmäisenä klo 10:00 alkaen kentällä numero kuusi.

Tats-seuraa edustava 17-vuotias Marissa Minetti, kuuluu hänkin järjestäjän myöntämien karsintojen villien korttien saajiin. Ensimmäisellä kierroksella Minetti saa vastaansa Liettuan karsinnan viidenneksi sijoitetun 19-vuotiaan Klaudija Bubelyten. Bubelyten WTA-ranking on tällä hetkellä hänen parhaansa ja Bubelyte löytyy sijalta 786 kaksinpelin listalta. Minetin ja Bubelyten ottelu on vuorossa sunnuntaina neljäntenä otteluna kentällä numero kuusi, kun pelit alkavat klo 10:00.

Villin kortin karsintaan sai edellisten lisäksi myös Smash-Kotkaa edustava 15-vuotias Daria Bibanina. Bibaninan vastus on häntä vieläkin nuorempi, vasta 14-vuotias saksalainen Julia Stusek. Nuoresta iästään huolimatta Stusek on sijoitettu karsinnassa sijalla viisi ja löytyy WTA-rankingista sijalta 1014 kaksinpelistä. Junioreiden maailmanlistalla Stusekin sijoitus on 184. Bibaninan kohtaa Stusekin päivän viidennessä ottelussa, ei ennen klo 16:00, kentällä numero kahdeksan.

Muita suomalaisia mukana huomenna naisten karsintasarjassa ovat Smashia edustava, nuori 15-vuotias, Nuppu Palm, joka vastikään saavutti ensimmäisen Finnish Tour- voittonsa Vaasassa pelatussa osakilpailussa, ja 19-vuotias, Lahden verkkopalloseuraa edustava, Heta Nuutinen.

Ottelut alkavat huomenna sunnuntaina, isänpäivänä 13.11.2022 klo 10:00 alkaen.

Tule kannustamaan suomalaiset pääsarjaan!

Todennäköisesti näidenkin pelaajien joukosta löytyvät tulevaisuuden naisten tenniksen supertähdet mikäli on aiempien vuosien tuloksia uskominen!

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu