Kuka karsii miesten ATP Challengerin pääsarjaan?

Julkaistu 12.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Miesten karsintojen ykkösijoitettu on Kazastanin kokenut, 34-vuotias, Mikhail Kukushkin. Kukushkin löytyy ATP-listalta miesten kaksinpelistä sijalta 236. Vuonna 2019 Kukushkin oli ATP-listalla sijalla 39 peräti, joten erittäin kovatasoinen pelimies kyseessä. Hän kohtaa karsintojen ensimmäisellä kierroksella Itävallan Lucas Miedlerin. Miedler on 26-vuotias, ja hänen tämänhetkinen ATP-ranking on 395. Parhaimmillaan hän on ollut ATP-rankingissa kaksinpelissä sijalla 201, vuonna 2018. Kukushkin ja Miedler kohtaavat päivän ensimmäisessä miesten ottelussa klo 11:00 alkaen keskuskentällä.

Miesten turnauksen karsintojen kakkossijoitettu, Ukrainan 22-vuotias, Oleksii Krutykh, saa puolestaan vastaan suomalaisväriä. Krutykh, joka löytyy ATP-listalta kaksinpelistä sijalta 249, kohtaa villin kortin saaneen nuoren 18-vuotiaan, Savonlinnasta kotoisin olevan, Suomen Juho-Eric Biggsin. Ottelu on ohjelmassa kolmantena, kun miesten pelit alkavat klo 11:00 alkaen, kentällä numero yhdeksän.

Muut suomalaiset miesten kaksinpelin karsintasarjassa ovat Eero Vasa ja Otso Martikainen. He saivat turnauksen karsintaan kilpailun järjestämät villit kortit Biggsin lisäksi.

Eero Vasa, on turkulaisista Vasan veljeksistä hiukan vanhempi, 25-vuotias, ja on pelannut viime vuoden tennistä Yhdysvalloissa yliopistossa. Vasa kuuluu Suomen miesten parhaimmistoon ja on edustanut Suomea myös miesten maajoukkueessa, Davis Cupissa. Viime aikoina Eero Vasa on menestynyt yhdessä veljensä Iiron kanssa erittäin hyvin mm. miesten nelinpelin ammattilaiskilpailuissa, ja nostanut kovasti nelinpelirankingiaan. Vasa löytyykin tällä hetkellä nelinpelistä ATP-rankingista sijalta 340, joka on toistaiseksi hänen saavuttamansa korkein nelinpeliranking.

Nuori 16-vuotias, helsinkiläinen, HVS-tennistä edustava, Otso Martikainen, pelaa puolestaan vielä pääasiassa alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksia maailmalla. Martikaisella on taustalla monipuolinen urheilu-ura juniorina, sillä hän päätti valita vasta viime aikoina tennikseen panostamisen jääkiekon sijaan. Martikainen kuuluu Suomen lupaavimpien junioreiden joukkoon. Suomen tennisliitto valitsi hänet juuri perjantaina 11.11.2022 pidetyssä Tennisgaalassa vuoden poikajunioriksi.

Eero Vasa saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi karsinnoissa sijoitetun Venäjän 28-vuotiaan, Evgeny Karlovskiyn. Karlovskiy löytyy ATP-rankingista kaksinpelin sijalta 297. Parhaimmillaan hän on ollut sijalla 211 vuonna 2019 kaksinpelissä.  Ottelu on vuorossa keskuskentällä toisena miesten otteluna ensimmäisten pelien käynnistyessä klo 11:00.

Martikaisen ensimmäisen kierroksen karsintasarjan ottelun vastustaja on karsinnoissa seitsemänneksi sijoitettu, Belgian 20-vuotias, Raphael Collignon. Collignon on ATP-listalla tällä hetkellä kaksinpelissä sijalla 296. Parhaimmillaan hän on ollut sijalla 291 viime kuussa. Martikainen ja Collignon kohtaavat sunnuntain viimeisessä miesten ottelussa, päivän neljäntenä otteluna, keskuskentällä.

Turnauksen neljäs ja viimeinen villikortti karsintaan, meni Eestin 19-vuotiaalle, Mark Lajalille. Lajal on ehtinyt hankkia itselleen jo ATP-rankingin ja löytyy sijalta 447 kaksinpelistä. Ensimmäisellä kierroksella karsintasarjassa, Lajal kohtaa karsintojen viidenneksi sijoitetun, Sveitsin 20-vuotiaan, Leandro Riedin. Riedin ATP-ranking on tällä hetkellä kaksinpelissä 273. Ottelu pelataan toisena otteluna sunnuntaina kentällä 3. Ensimmäisten miesten otteluiden alkaessa klo 11:00.

Muita erittäin mielenkiintoisia seurattavia miesten kaksinpelin karsinnassa ovat mm. Ranskan vasta 18-vuotias Arthur Fils, joka nuoresta iästään huolimatta löytyy jo ATP-listalta kaksinpelistä sijalta 260 sekä 19-vuotias toinen ranskalainen, sijalta 357 löytyvä Giovanni Mpetshi Perricard. Arpa heitti heidät vastakkain heti karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Viime vuonna Perricard löytyi alle 18-vuotiaiden junioreiden ITF-listalta peräti sijalta neljä ja Fils puolestaan sijalta kolme. Yhdessä he veivät nimiinsä viime vuonna Ranskan avointen alle 18-vuotiaiden poikien nelinpelimestaruuden. Fils eteni myös kaksinpelin loppuotteluun asti poikien alle 18-vuotiaiden Ranskan avoimissa. He kohtaavat sunnuntain viimeisessä ottelussa kentällä kolme. Ensimmäiset miesten ottelut käynnistyvät klo 11:00.

Ranskalaiset ovat tulleet Suomen miesten turnaukseen oikein urakalla, sillä myös nuori 20-vuotias Arthur Cazaux (kuvassa), kuuluu erittäin mielenkiintoisiin seurattaviin tämän vuoden turnauksessa. Cazaux on muiden Suomeen pelaamaan tulleiden ranskalaisten miesten tavoin erittäin hyvin junioreissa menestynyt. Vuonna 2020 Cazauxin sijoitus ITF-listalla oli neljäs ja pelasi mm. saman vuoden Australian avointen poikien kaksinpeliturnauksen loppuottelussa. Cazaux kohtaa karsintojen ensimmäisellä kierroksella maamiehensä Ugo Blanchetin. Blanchet löytyy ATP-sijalta 328 tällä hetkellä kaksinpelissä. He pelaavat ottelunsa päivän toisena otteluna kentällä numero yhdeksän. Ensimmäiset miesten ottelut pelataan klo 11:00 alkaen.

Serbian nuoren 19-vuotiaan, Hamad Medjenovicin otteita karsintasarjassa kannattaa myös seurata. Medjenovic on sijoitettu karsinnoissa kolmanneksi ja löytyy ATP-listalta sijalta 252. Junioreissa Medjenovicin ranking viime vuonna oli yhdeksäs. Medjenov kohtaa ensimmäisellä kierroksella 20-vuotiaan venäläisen Alibek Kachmazovin, joka löytyy ATP-listalta sijalta 358. Ottelu on sunnuntain peliohjelmassa heti ensimmäisenä klo 11:00 kentällä yhdeksän.

Miesten täytyy naisten tavoin voittaa kaksi ottelua karsintasarjassa päästäkseen pelaamaan turnauksen pääsarjassa.

Hyvin todennäköisesti jo tässä miesten karsintasarjassa on mukana tulevaisuuden supertähtiä!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu