Maanantai 14.11. käynnistyi naisten kaksinpelin karsintasarjan finaalikierroksilla

Julkaistu 14.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Maanantaiaamupäivä 14.11.  käynnistyi naisten kaksinpelin karsintasarjan finaalikierroksilla.

Kakkossijoitettu, Saksaa edustava, 28-vuotias, Anna Klasen (WTA-658) otti odotetun voiton Ukrainan 25-vuotiaasta, Maryna Kolbista. Isokokoinen saksalainen löi tuttuun tapaan palloa aikaisin ja painavasti. Eroa ukrainalaiseen Kolbiin syntyi erityisesti syöttötyöskentelyn osalta. Pitkä ja kevytrakenteinen Kolb ei osannut hyödyntää pituuttaan syöttötyöskentelyssä, ja erityisesti kakkossyötöt olivat liian helppoja Klasenin palauttaa. Klasen hyödynsikin ottelussa Kolbin heikohkot kakkossyötöt tehokkaasti palauttaen.  Ottelu päättyi tasaisen ensimmäisen erän jälkeen kakkossijoitetulle Klasenille luvuin 7-5 6-1.

Myös karsintojen viidenneksi sijoitettu Liettuan 19-vuotias, Klaudija Bubelyte (WTA-786), karsi itsensä pääsarjaan. Bubelyte kukisti karsintojen finaalikierroksella Tanskan 18-vuotiaan Emma Kamper Malmkjaerin (WTA-1451). Ottelu päättyi luvuin 6-1 6-3. Ruumiinrakenteeltaan jäntevä, siro ja liikunnallinen Bubelyte oli ottelussa oikeastaan kaikessa tanskalaista vastustajaansa parempi. Bubelyte hyödynsi erityisesti kovaa kämmentään ja kiersin mielellään kämmenpuolelle paljon lyöntejä. Ajoittain ottelussa nähtiin hyviä palloralleja, joissa tanskalaisen vahva rystylyönti ja taito tuli esille.

Suomalaisen, 17-vuotiaan, Clarissa Blomqvistin, vuoro oli tänään eilisen voittoisan peli-esityksen jälkeen taipua. Ukrainan kokenut, 29-vuotias, Nadiya Kolb, joka oli karsintasarjassa sijoitettu neljänneksi (WTA-754), oli tänään liian kova vastustaja suomalaiselle. Tällä kertaa Blomqvistin voimapeli ei riittänyt kaatamaan taitavaa ukrainalaista. Kentällä nähtiinkin voima vastaan taito karkeasti kuvailtuna. Blomqvist aloitti ottelun vahvasti murtamalla heti alkuun ukrainalaisen syötön, ja peli eteni tasaisesti aina ensimmäisen erän 3-3-tilanteeseen, kunnes ukrainalainen karkasi ensin erä- ja sitten otteluvoittoon.  Tänään ei ollut suomalaisen paras pelipäivä. Ukrainalainen voitti ottelun luvuin 6-3 6-1.

Karsintasarjan ykkössijoitettu Belgian 21-vuotias, Clara Vlaesselaer (WTA-641), karsi hänkin odotetusti suoraan pääsarjaan. 18-vuotias, Anna Semenova (WTA-1318), antoi kuitenkin hyvän vastuksen. Molemmat pelaajat pelaavat pelityyliltään hyvinkin samankaltaisesti, joten ottelusta oli odotettavissa etukäteen tiukka. Varsinkin kun Semenova oli suorastaan musertanut ensimmäisen kierroksen vastustajansa eilen sunnuntaina. Ottelu alkoi kuitenkin hyvin vahvasti Vlaesselaerin tahdissa. Vlaesselaer otti heti alkuun 3-0 johdon ja erä päättyi belgialaisen ykkössijoitetun vahvaan 6-2 voittoon. Toisessa erässä valtasuhteet vaihtuivat, ja erä oli nopeasti 3-0 Semenovalle. Semenovalla olikin jo 5-3- tilanteessa eräpallo, mutta Vlaesselaer tasoitti 4-5 tilanteeseen. Samassa pelissä kuitenkin Semenova loukkasi jotenkin itseään ja paikalle kutsuttiin traineri välitauolla. Hoidon jälkeen Semenova pelasi muutaman pisteen ja päätyi sitten luovuttamaan otteluvoiton ykköseksi sijoitetulle luvuin 6-2 4-5 rtd. Näin Vleasselaer eteni suoraan pääsarjaan.

Muita naisten karsinnat läpäisseitä pelaajia olivat tänään Nuppu Palmin eilen karsintojen ensimmäisellä kierroksella kukistanut Kroatian 27-vuotias, Mariana Drazic (WTA-751), Belgian 25-vuotias, Eliessa Vanlangendonck (WTA-813) ja Saksan superlupaus 14-vuotias Julia Stusek (WTA-1014), joka eteni murskalukemin huomenna käynnistyvään naisten pääsarjaan.

Huomenna alkavat naisten pääsarjan ottelut.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu