Maanantain vinkit: Karsintojen loppupelit, miesten pääsarja alkaa ja naisten nelinpelejä suomalaisparein

Julkaistu 14.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Mitä naisten matseja kannattaa katsella huomenna maanantaina?

Päivän otteluohjelma ja kaaviot

Naisten ammattilaisturnauksen karsintojen viimeinen kierros pelataan Talin tenniskeskuksessa huomenna maanantaina. Kaksinpelin karsintasarjojen finaalien jälkeen pelataan naisten nelinpelejä. Ottelut alkavat klo 11:00 alkaen ja nelinpelit puolestaan klo 14:00 jälkeen.

Luvassa on monia mielenkiintoisia naisten otteluita.

Mukana on edelleen suomalaisväriä, kun nuori 17-vuotias, Clarissa Blomqvist, otti tänään komean voiton eestiläisestä ikätoveristaan odotetusti suoraan kahdessa erässä. Nyt karsintojen finaalissa vastaan asettuu ensimmäisellä kierroksella helpon voiton Romanian Cimpoaca Xeniasta napannut, karsintojen neljänneksi sijoitettu, Ukrainan 29-vuotias, kokenut, Nadiya Kolb (WTA-754). Ottelu on vuorossa toisena, kentällä numero neljä. Ottelut alkavat klo 11:00.

Kannattaa suunnata katse myös kentälle numero kuusi. Siellä toisena otteluna on vuorossa karsinnan ykkössijoitetun, Belgian, 21-vuotiaan, Clara Vlasselaerin (WTA-641) ottelu. Vlasselaer kohtaa karsintojen finaalissa yhdenneksitoista sijoitetun, 18-vuotiaan, Anna Semenevan (WTA-1318), jonka kylmää kyytiä sai kokea tänään Italian Elena Margaria. Semenova on Vlasselaerin tavoin pitkä ja kovalyöntinen. Pallo saa varmasti kovaa kyytiä näiden kahden nuoren naisen taistellessa pääsarjapaikasta.

Yhdeksänneksi karsintakaaviossa sijoitettu, reipasta ja energistä peliä esittävä nuori, 17-vuotias tanskalainen, Rebecca Munk Mortensen, pelaa hänkin hyvinkin viihdyttävää tennistä. Suomalaisen villinkortin, HVS:n oman pelaajan, nuoren 18-vuotiaan, Aada Innan, tänään sunnuntaina kukistaneen tanskalaispelaajan otteita voi seurata kentällä numero kuusi kello 14:00 jälkeen. Mortensen (WTA- 1045) kohtaa karsintojen finaalissa Ruotsin Julita Sanerin (WTA-1004). Saner voitti tänään tiukassa taistelussa Suomen HVS:ssää edustavan, 19-vuotiaan, Emelie Gabranin.

Karsintafinaalissa pelaa myös vasta 14-vuotias saksalainen, Julia Stusek. Pieni, ketterä, taitava ja monipuolinen Saksaa edustava nuori tennisjuniori, Stusek (WTA-1014), kukisti tänään Smash-tennistä edustavan, 15-vuotiaan, Daria Bibaninan selvänumeroisesti erin 2-0. Stusek kohtaa kentällä numero kahdeksan klo 14:00 jälkeen pelattavassa karsintojen finaalissa 15-vuotiaan, Maria Golovinan, joka myöskin selviytyi tämän päiväisestä ottelustaan Dariia Monakhovaa vastaan helposti vieden ottelun suoraan kahdessa erässä nimiinsä.

Naisten toisen ottelupäivän kruunaavat klo 14:00 jälkeen käynnistyvät nelinpelin pääsarjan ottelut. Mukana nelinpelissä on monta suomalaista ja kokonaan suomalaista paria.

Naisten kaksinpelin pääsarjat käynnistyvät tiistaina.

Miesten HPP-Openin kaksinpelin karsintafinaalit ja pääsarjan ensimmäistä kierrosta maanantaina Talissa

Päivän otteluohjelma ja kaaviot

Miesten kaksinpelin karsintafinaalit käynnistyvät huomenna maanantaina klo 13:00.

Ohjelmassa on monia mielenkiintoisia otteluita.

Karsintafinaalit käynnistyvät heti 20-vuotiaan, Alibek Kachmazovin (ATP-299) ja Suomen Eero Vasan pudottaneen 28-vuotiaan, Evgeny Karlovskiyn (ATP-297) välisellä ottelulla. Ottelusta pitäisi ainakin näin rankingien valossa tulla tasaväkinen. Kachmazovilla voi tosin hiukan painaa jaloissa tiukka kolmieräinen ottelu, joka ratkesi tänään sunnuntaina vasta kolmannen erän tiebreakissa, kun hän kukisti karsinnassa kolmanneksi sijoitetun, 19-vuotiaan, Serbian Hamad Medjedovicin (ATP-252) yllättäen.

Karsintojen ykköseksi sijoitettu Kazastanin Mikhail Kukushkin (ATP-236) puolestaan kohtaa Itävallan, 25-vuotiaan, Alexander Erlerin. Erler (ATP-737) yllätti karsintojen ensimmäisellä kierrokselle yhdenneksitoista sijoitetun Belgian Gauthier Onclinin (ATP-331) tiukasti kahdessa erässä. Molemmat erät päättyivät tiebreakeissa. Saa nähdä viekö ykkössijoitetun kazastanilaisen tie odotusten mukaisesti pääsarjaan.

Yksi päivän mielenkiintoisimmista karsintafinaaleista on Ranskan 19-vuotiaan, junioreiden nelinpelin Grand Slam-voittajan vuodelta 2021, Giovanni Mpetshi Perricardin (ATP-357) ja Suomen Otso Martikaisen kukistaneen, Belgian 20-vuotiaan, myöskin juniorina hyvin menestyneen, Raphael Collignonin (ATP-296) välinen kohtaaminen. Molemmat pelaajat selvisivät avauskierroksen vastustajistaan helpohkosti, joten nyt nähdään musertaako Collignon Martikaisen lisäksi myös erittäin kovatasoisen Perricardin.

Miesten pääsarja on jo arvottu ja pääsarjan otteluista kolme pelataan jo maanantai- iltana klo 17:00 alkaen

Päivän otteluohjelma ja kaaviot

Urakkansa HPP- Openin pääsarjassa keskuskentällä aloittaa Slovakian kokenut, 32-vuotias, Norbert Gombos. Slovakialainen on sijoitettu pääsarjakaaviossa neljänneksi ja on tällä hetkellä ATP-rankingissa kaksinpelissä sijalla 112. Korkeimmillaan hän on ollut vuonna 2017, sijalla 80. Gombos kohtaa avausottelussaan Italian, 21-vuotiaan, melko pienikokoisen, Mattia Belluccin (ATP-156). Mikäli rankingeja on uskominen, niin ottelusta pitäisi tilastojen valossa tulla tiukka.

Myös pääsarjassa neljänneksi sijoitettu, Hollannin, 25-vuotias, Tim Van Rijthoven (ATP-110), aloittaa peliurakkansa jo heti maanantaina. Hän kohtaa ensimmäisellä kierroksella Belgian, 23-vuotiaan, Zizou Bergsin (ATP-138).

Maanantain pääsarjan ensimmäisen kierroksen kolmannessa ottelussa kohtaavat Iso-Britannian, 24-vuotias, Jay Clarke (ATP-212) ja Bulgarian, 21-vuotias, Adrian Andreev (ATP-221).

Ensimmäiset suomalaiset, jotka pelaavat mukana HPP- Openin pääsarjassa, aloittavat peliurakkansa vasta tiistaina.

Lisätietoja pääsarjan suomalaisotteluista myöhemmin.

Tule katsomaan kuinka hyvin parhaat naispelaajamme pelaavat nelinpeliä!

Päivän otteluohjelma ja kaaviot

  • Naisten nelinpelin pääsarjat alkavat huomenna maanantaina

Suomi on jo tunnetusti nelinpelimaa, joten tule katsomaan löytyykö meidän tämänhetkisten naispelaajiemme joukosta tulevaisuuden uusia Henri Kontisia, Harri Heliövaaroja tai Emma Laineita?

Tällä hetkellä parhaiten naisten ammattilaisturnauksissa menestynyt Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyisin entisen tennishuipun, Vera Zvonarevan, opeissa harjoitteleva, 17-vuotias, Laura Hietaranta (WTA-628), pelaa nelinpeliä yhdessä Tsekin Knutsonin (WTA-471) kanssa. Hietaranta muistetaan hyvin mm. Wimbledonin nelinpelin loppuotteluun pääsystä juniorina vuonna 2021. Viime aikoina Hietaranta on voittanut monta nelinpeliturnausta ammattilaiskilpailuissa kaksinpelimenestyksen ohella. Jos he onnistuvat voittamaan ensimmäisen kierroksen ottelunsa, he kohtaavat heti toisella kierroksella turnauksen ykkössijoitetun parin.

Toisella kierroksella nähdään joka tapauksessa yksi suomalaispari, sillä arpa heitti suoraan ensimmäisellä kierroksella vastakkain villin kortin saaneet suomalaisparit. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat siis Ahti/Remander ja Gabran/Palm. Nelinpelaajista Remander nähdään myös kaksinpelin pääsarjassa mukana, sillä hänelle myönnettiin pääsarjapaikkaan oikeuttava villikortti järjestäjien taholta.

Nelinpelin ykköseksi on sijoitettu ruotsalais-eestiläinen pari, 26-vuotias Awad (WTA-254) /22-vuotias Malygina (WTA-380). He ovat suoraan toisella kierroksella, sillä nelinpelin kaavioon jäi yksi paikka täyttämättä.

Suomalaispari Inna/Nuutinen saa eteensä kovan haasteen heti ensimmäisellä kierroksella, kun he kohtaavat nelinpelissä kroatialais-slovenialaisparin Drazic/Jakupovic. Pari on sijoitettu kaaviossa neljänneksi. Drazic on edelleen mukana kaksinpelin karsintojen finaalissa ja Jakupovic on puolestaan sijoitettu kaksinpelin pääsarjan ykköseksi. Nelinpelissä Drazic löytyy sijalta 751 ja Jakupovic sijalta 255.

Myös Suomen Haavisto haastaa liettualaisen parinsa, Bubelyten, kanssa heti sijoitetun parin Georgian Bolkvadze (WTA-322)/Britannian Grey (WTA-329). Pari on sijoitettu nelinpelissä kolmanneksi. Mikäli Haavisto voittaa yhdessä parinsa kanssa ensimmäisen kierroksen ottelunsa, vastassa on suomalaispari. Haavisto pelaa turnauksessa vielä kaksinpelissä järjestäjän myöntämän villin kortin turvin. Suomalaisen kaksinpeli on luvassa aikaisintaan tiistaina.

Kaksinpelissä vielä mukana oleva, itsensä karsintojen finaaliin pelannut, Suomen Clarissa Blomqvist, kohtaa parinsa Krokhotinan kanssa ensimmäisellä kierroksella parin Serbian Jokic/USAn NG. Kumpikaan pareista ei ole kaaviossa sijoitettu.

Nelinpelissä on mukana kolme täysin suomalaista paria ja kolme puoliksi suomalaista paria.

Yksi kommentti

  1. […] HPP Open käynnistyi Talin Tenniskeskuksessa sunnuntaina karsintojen avauskierroksella sunnuntaina. Helsingissä pelataan tällä viikolla sekä miesten ATP Challenger -kilpailu että naisten 25,000 dollarin ammattilaiskilpailu. Maanantaina on vuorossa karsintojen päätöskierrokset sekä pääsarjan ensimmäisen kierroksen otteluita. Lue maanantain ennakko täältä. […]

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu