Vinkki tiistaille 15.11: Hietaranta ja Kulikova kohtaavat

Julkaistu 14.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Suomen naiset aloittavat pääsarjan ottelut HPP Openissa tiistaina 15.11.

  • Luvassa Suomen naisten kärkikaksikon välinen kohtaaminen
  • Turnauksen ykkössijoitettu aloittaa kaksinpelinsä tiistaina

HPP-Openin naisten kaksinpelin pääsarja käynnistyy toden teolla huomenna tiistaina 15.11. Kaikki suomalaisnaiset nähdään kaksinpelin osalta tositoimissa pelikentillä huomenna.

Suomen kaksi tällä hetkellä parasta naispelaajaamme, HVS:ää edustavat, 22-vuotias Anastasia Kulikova ja 18-vuotias Laura Hietaranta, kohtaavat toisensa heti turnauksen pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Arpa ei siis ollut näille suomalaisnaisille mitenkään suotuisa. Hyvänä puolena täytyy kuitenkin todeta, että näemme ainakin suomalaispelaajan turnauksen toisella kierroksella, meni turnaus pelaajiltamme, miten meni. Kulikova on viime aikoina toipunut loukkaantumisista ja ottanut vasta ensi tuntumaa takaisin kilpakentille erinomaisesti menneiden peliesityksiensä jälkeen. Myös Hietaranta on kärsinyt loukkaantumisista ja kuntoutti pitkän aikaa vammojaan ennen kuin palasi takaisin kilpakentille.

Viime aikoina Hietaranta on kuitenkin pelannut aivan erinomaisesti ammattilaiskilpailuissa niin kaksin-kuin nelinpelissäkin. Takana on monta turnausvoittoa. Kulikova (WTA-260) on turnauksen pääsarjassa kakkoseksi sijoitettu. Hietaranta (WTA-609) puolestaan sai turnaukseen pääsyyn oikeuttavan villin kortin kilpailun järjestäjiltä. Kulikova on ollut aiemmin WTA-listalla kaksinpelissä vieläkin korkeammalla (WTA-179) loistavien peliesityksiensä takia vain vähän aikaa sitten. Hietaranta puolestaan on vasta urallaan aikuisten peleissä nousukiidossa menestyksekkään junioriuran jälkeen. Hietaranta menestyi junioriurallaan erinomaisesti niin Grand Slameissa kuin myös Orange Bowlissa. Menestystä tuli sekä kaksinpelissä että nelinpelissä. Nyt pääsemmekin jännittämään, että kumpi maamme parhaimmista naispelaajistamme on parhaassa kunnossa ja kestää parhaiten myös heille asetetut kotikisat paineet. Ottelu on vuorossa viidentenä otteluna ei ennen klo 17:00 kentällä numero kahdeksan.

Arpa ei ollut erityisen onnekas myöskään Suomen naistenniksen parhaimmistoon kuuluvalle, Smash-tennistä edustavalle, 20-vuotiaalle, Ella Haavistolle. Haavisto sai turnaukseen villin kortin. Hän kohtaa pääsarjan ensimmäisellä kierroksella karsinnat läpäisseen nelinpeliparinsa, Liettuan 19-vuotiaan, Klaudija Bubelyten (WTA-786). Bubelyten kaataakseen Haaviston täytyy pelata hyvin, mutta voittoon on silti kaikki mahdollisuudet. Bubelyte on teknisesti taitava pelaaja, joka painostaa vastustajiaan mielellään tehokkaalla kämmenlyönnillään. Ruumiinrakenteeltaan liettualainen on liikunnallinen ja jäntevä. Tänään maanantaina, karsinnan finaalissa, Bubelyte oli tanskalaista vastustajaansa, Malmjkaeria, parempi kaikessa ja on nyt saanut Talin Tenniskeskuksen kenttään totuttelua jo kahden helpon karsintaottelun ja yhden nelinpelin verran. Ottelu on ohjelmassa kentällä neljä toisena klo 10:00 jälkeen.

Neljäs suomalainen naisten kaksinpelin pääsarjassa, HVS:n 17-vuotias, Stella Remander, kohtaa ensimmäisellä kierroksella Yhdysvaltojen kokeneen, 27-vuotiaan, NG Taylorin. Taylor on WTA-listalla kaksinpelissä sijalla 433. Suomalainen on vielä toistaiseksi pelannut paljon alle 18-vuotiaiden junioreiden ITF-turnauksia, ja saavuttanut menestystä junioreiden kilpailuissa. Remander sai turnauksen pääsarjaan järjestäjien myöntämän villin kortin. Ottelu on neljäntenä vuorossa kentällä numero kahdeksan.

Saksan Stusek on nimi, joka kannattaa varmaankin laittaa mieleen, kun miettii tenniksen tulevaisuutta. Vasta 14-vuotias saksalainen karsi murskaavin numeroin läpi karsinnat tiensä pääsarjaan. Pieni, ketterä ja taitava Stusek, on pelaaja, joka nuoresta iästään huolimatta pelaa tehokkaasti ja käyttää kenttää älykkäästi. Stusek pääsee jälleen mittaamaan pelitaitonsa, nyt pääsarjassa, kun vastaan asettuu suoraan rankinginsa perusteella pääsarjaan päässyt, Ukrainan 19-vuotias, Daria Lopatetska (WTA-694). Ukrainalainen on Stusekille odotetusti kova haaste, sillä Lopatetska on nuoresta iästään huolimatta ollut WTA-listalla sijalla 216 jo vuonna 2019. Ottelu pelataan kentällä neljä aikaisintaan klo 17:00 alkaen.

Turnauksen ykkössijoitetulla on aina kovat paineet. Hän on juuri se pelaaja, jonka kaikki haluavat voittaa. Slovenialainen, 31-vuotias, Dalila Jakupovic (WTA-256) kantaa nämä menestymispaineet hartioillaan Talin Tenniskeskuksessa pelattavassa tämän vuoden naisten HPP Openissa. Jakupovic kohtaa ensimmäisen kierroksen ottelussaan Ruotsin, 26-vuotiaan, Jacqueline Cabaj Awadin (WTA-501). Ottelu pelataan kentällä numero kuusi päivän kolmantena otteluna, ei kuitenkaan ennen klo 13:30.

Edellä mainittujen lisäksi tiistain ohjelmassa on useita muitakin erittäin kiinnostavia otteluita.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu