Vinkki tiistaille 15.11: Kehissä Säätelä sekä pari Virtanen ja Vasa, bongaa nuorempi Tsitsipas nelinpelissä

Julkaistu 14.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tiistaina 15.11. HPP Openin miesten pääsarjoissa paljon mielenkiintoisia otteluita

  • Turnauksen ykkössijoitettu Kotov aloittaa urakkansa tiistaina
  • HVS:n Säätelä tositoimissa
  • Superpari Virtanen ja Vasa illan nelinpelissä
  • Bongaa Tsitsipasin pikkuveli tositoimissa nelinpelissä

HPP Openin miesten kaksinpelin pääsarja käynnistyi tänään maanantaina 14.11. jo kolmella kaksinpelillä. Sijoitetuista pelaajista kolmanneksi sijoitettu, Hollannin 25-vuotias, Tim Van Rijthoven (ATP-109), kärsi yllätystappion heti pääsarjan avausottelussa Belgian 23-vuotiaalle, Zizou Bergsille (ATP-135) luvuin 7-6 (9) 6-1. Myös turnauksen neljänneksi sijoitetulle, Slovakian Norbert Gombosille (ATP-112) tuli noutaja yllättäen, tiukassa taistelussa Italian, 21-vuotiasta, Mattia Belluccia (ATP-157) vastaan kolmessa erässä.  Bulgarian 21-vuotias, Adrian Andreev (ATP-220), oli vastustajaansa parempi kolmessa tiukassa erässä ja selvitti siten tiensä pääsarjan toiselle kierrokselle.

Huomenna tiistaina 15.11. kannattaa tulla katselemaan miesten huipputennistä paikan päälle Talin tenniskeskukseen, sillä ohjelmassa on monta mielenkiintoista ottelua.

Yksi päivän mielenkiintoisimmista otteluista on turnauksen ykkössijoitetun, 23-vuotiaan, Pavel Kotovin (ATP-98), avausottelu, Turkin 26-vuotiasta, Altug Celikbilekiä (ATP-223), vastaan.  Ottelu pelataan keskuskentällä toisena otteluna. Ensimmäinen ottelu alkaa klo 13:30. Rankingien perusteella Kotovin pitäisi selvittää tämä ensimmäisen kierroksen haaste helpohkosti.

Suomalaisittainkin päivä on mielenkiintoinen. Suomen, 27-vuotias, Leevi Säätelä (ATP-1737), pelaa kaksinpeliottelunsa tiistaina Britannian 27-vuotiasta, Ryan Penistonia (ATP-153) vastaan keskuskentällä päivän kolmantena otteluna. Ottelu alkaa aikaisintaan klo 17:00. Säätelä toimii nykyään omien kilpailuidensa lisäksi HVS:ssä tennisvalmentajana. Turnaukseen mukaan Säätelä pääsi järjestäjän myöntämän villin kortin turvin.

Erinomaisia otteita karsinnoissa esittänyt ja pääsarjaan itsensä pelanneen Ranskan superlupauksen, Grand Slam- juniorinelinpelisarjan voittajan, 19-vuotiaan, Giovanni Mpetshi Perricardin (ATP-382), otteita kannattaa ehdottomasti katsella tiistaina. Perricard näyttää pelissään minkälaista on erinomainen ja teknisestikin taitava syöttötyöskentely. Ykkössyötöt paukkuvat ruutuihin reilusti yli 200km/h ja peli on kaikin puolin erittäin tehokasta ja voitokasta. Perricard kohtaa tiistaina kentällä numero yhdeksän illan viimeisessä kaksinpeliottelussa sveitsiläisen toisen karsijan, 20-vuotiaan, Leandro Riedin (ATP-224). Ried kukisti karsintasarjan viimeisellä kierroksella Ranskan toisen entisen junioritähden, 20-vuotiaan, Arthur Cazauxin (ATP-390), tiukasti kahdessa erässä luvuin 6-4 7-6 (3). Riedillä itsellään on taustalla erinomainen junioriura. Hän on parhaimmillaan ollut alle 18-vuotiaiden junioreiden maailmanlistalla vuonna 2020 sijalla kuusi.

Kentälle astelevat huomenna sijoitetuista pelaajista edellisten lisäksi viidenneksi sijoitettu 22-vuotias, Tsekin Tomas Machac (ATP-112) sekä Hollannin kahdeksanneksi sijoitettu 27-vuotias, Jelle Sels (ATP-133). Machac kohtaa karsinnan läpäisseen ja karsinnassa erittäin hyvää tennistä osoittaneen 20-vuotiaan, Alibek Kachmazovin (ATP-336), päivän kolmannessa ottelussa kentällä numero kolme. Jelle Sels puolestaan kohtaa ensimmäisellä kierroksella pääsarjaan myös suoraan päässeen 25-vuotiaan, Tsekin Vit Koprivan (ATP-152).

Kaksinpelin ohella miesten nelinpelit käynnistyvät tiistaina. Keskuskentällä, illan viimeisessä ottelussa, Suomen huippulupaus, 21-vuotias, Grand Slam-juniorisarjan nelinpelinvoittaja ja Orange Bowl-voittaja, Otto Virtanen (ATP-272), ja erityisesti nelinpelissä viime aikoina loistanut, 25-vuotias, Eero Vasa (ATP-377), haastavat nelinpelissä ruotsalais-saksalaisen parin 28-vuotias Filip Bergevi (ATP-291)/23-vuotias Niklas Schell (ATP-267).

Kreikkalaisen huippupelaaja, maailmanlistan kaksinpelin kolmosmiehen, Stefanos Tsitsipasin, nuorempi veli 22-vuotias, Petros Tsitsipas (ATP-162), aloittaa myös peliurakkansa nelinpelin osalta tiistai-iltana. Hän pelaa parina yhdessä Yhdysvaltojen 26-vuotiaan, Reese Stalderin (ATP-135), kanssa. He ovat sijoitettu kaaviossa neljänneksi ja kohtaavat ensimmäisellä kierroksella saksalais-ukrainalaisen parin 27-vuotias Marterer (ATP-471)/25-vuotias Sacko (ATP-221). Ottelu on illan viimeinen ottelu kentällä numero yhdeksän pelien käynnistyessä klo 13:30.

Lisäksi luvassa useita huipputason otteluita niin kaksinpelissä kuin nelinpelissäkin tiistaina!

Yksi kommentti

  1. Kari Kiesiläinen sanoo:

    Kiitos vinkeistä! Voisikohan termit ”tänään ” tai ”huomenna” kuitenkin korvata ao viikonpäivien nimillä, niin lukija pysyisi paremmin mukana. Lukijan on nyt vaikea hahmottaa minä päivänä teksti on laadittu.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu