Kaukovallalle pääsarjan villi kortti – ”Todella siistiä päästä pelaamaan HPP Openiin; tavoitteena on matsivoitto”

Julkaistu 25.10.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Patrick Kaukovallalle myönnettiin kaksinpelin pääsarjan villi kortti HPP Openiin 6.-12.11.

LIPUNMYYNTI
TUTUSTU SIJOITETTUIHIN PELAAJIIN

Syyskuussa uransa ensimmäisen ITF-ammattilaiskisan Unkarissa voittanut 24-vuotias Kaukovalta odottaa innolla tulevaa turnausta.

”Ammattilaiskisavoitto oli hieno fiilis saada saavutettua. Se oli yksi ensimmäisen vuoden tavoitteistani ja loi kyllä lisää itseluottamusta tähän matkalle mukaan. Todella siistiä päästä pelaamaan HPP Openiin; tavoitteena on matsivoitto!”

Kaukovalta kuuluu Suomen Davis Cup -maajoukkueeseen, joka pelaa maailman kahdeksan parhaan joukossa Malagassa 21.-26.11. Suomi kohtaa puolivälierävaiheessa Kanadan tiistaina 21.11. Kaukovalta pelasi sensaatiomaisessa ottelussa Yhdysvaltoja vastaan Splitissä. Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen olivat varmistaneet jo Suomen maaotteluvoiton, mutta Kaukovalta/Harri Heliövaara kruunasi ottelun kukistamalla nelinpelin maailman ykkösen Austin Krajicekin ja US Open -mestarin Rajeev Ramin.

Kaukovalta on tällä hetkellä maailmanlistalla kaksinpelissä 788. ja nelinpelissä 762. Kovasyöttöinen suomalaispelaaja aloitti kesällä täysammattilaisena ja alku on ollut lupaava, vaikkakin viime ajat pitivät sisällään hieman haasteita sairasteluiden johdosta.

”Toivottavasti sairastelut ovat nyt takana päin ja pääsen taas terveenä harjoittelemaan ja kisaamaan.”

Kaukovalta on kertonut tavoittelevansa seuraavaksi TOP500-sijoitusta maailmanlistalla sekä $25,000 ITF-kisan voittamista.

”Olen huomannut, että pärjään kyllä lähes jokaisella osa-alueella ITF-tasolla hyvin, ja hyvänä päivänä pystyn voittamaan koviakin pelureita. Hyökkäyspeliä ja lyöntivarmuutta aion kuitenkin kehittää tästä lähtien entistä enemmän.”

Pääsarjaan on vielä myöntämättä kaksi villiä korttia. Karsintaan myönnettiin villit kortit Leevi Säätelälle ja virolaiselle Oliver Ojakäärille (lue lisää); karsintaankin on vielä kaksi paikkaa myöntämättä. Lisäksi nelinpelin pääsarjaan on kisajärjestäjällä käytössä kaksi villiä korttia.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu