Säätelälle ja Ojakäärille villit kortit karsintaan

Julkaistu 24.10.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HPP Openin ensimmäiset villit kortit on myönnetty, karsintaan myönnettiin paikat Leevi Säätelälle ja virolaiselle Oliver Ojakäärille.

Säätelä pääsee nyt kolmatta kertaa mukaan Helsingin ATP Challenger -turnaukseen; aiemmat esiintymiset ovat vuosilta 2022 ja 2019. 28-vuotias suomalaispelaaja ansaitsi paikkansa kisaan voittamalla karsintaturnauksen Talissa. Säätelä kukisti välieräottelussaan Otso Martikaisen 6-4, 6-2 ja finaalissa Santtu Leskisen 6-2, 6-4.

”Neljä matsia vaadittiin villikorttiturnauksen voittoon. Olen kärsinyt hieman kyynärpäävammasta elokuun Finnish Tourin jälkeen, mikä on vaikuttanut syöttötyöskentelyyni. Pystyin kuitenkin matalammilla vauhdeilla syöttämään sekoittaen ja melko tehokkaasti pitäen ykkössyöttöprosentin korkeana. Peruspelaamiseni ja liike tuntui toimivan kivasti otteluissa”, kommentoi Säätelä karsintaturnaustaan.

Säätelä on urallaan ansainnut yhden ATP-pisteen. Tämä tapahtui viime vuonna Kouvolan ITF-turnauksessa.

”Nyt on kolmas kerta Talin Challengerissa. Mitä useammin pääsen pelaamaan tämän tason turnauksiin, niin sitä kotoisammalta se tuntuu. Rutiinia tarvitaan, mutta lähden hyvillä fiiliksellä pelaamaan. Tavoitteena on nauttia pelaamisesta ja saada oma peli rullaamaan. Pelini kulkiessa olen varmasti vaikeasti voitettava isommissakin kisoissa.”

Toinen karsinnan villi kortti meni Viroon. 18-vuotias Ojakäär kipusi kesällä junioreiden maailmanlistalla komeasti lukemaan 10. Ojakäär voitti juuri myös US Openin poikien nelinpelin yhdessä ruotsalaisen Max Dahlinin kanssa. Hän eteni myös välieriin viime viikolla $15,000 ITF-turnauksessa Kreikassa.

HPP Openilla on käytössään vielä kolme pääsarjan ja kaksi karsinnan villiä korttia. Ensimmäinen pääsarjan villi kortti julkaistaan tällä viikolla.

Osta lippusi Tiketistä – Ruusuvuori avaa tiistaina ja Virtanen keskiviikkona

Suomalaistähdet Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen avaavat lähtökohtaisesti peräkkäisinä päivinä; Ruusuvuori tiistaina 7.11. ja Virtanen keskiviikkona 8.11. klo 17.30 alkaen.

Ruusuvuoren otteluun on myyty jo lähes 500 lippua, eli Talin keskuskentän kapasiteetti (1132) on jo lähes puolillaan.

OSTA LIPUT

* Muutokset HPP Open -ohjelmaan ovat mahdollisia pelaajien loukkaantumisten tai muiden esteiden johdosta. Myös muutokset mahdollisia, jos ennakkoon aikataulutetut pelaajat arvotaan vastakkain tai SE-paikkojen johdosta kisajohto tekee poikkeusjärjestelyitä.

Alustava kisan aikataulu. Alkamisajat selviävät lähempänä.

KARSINNAT SU 5.11.
PÄÄSARJA MA 6.11.
TI 7.11.
KE 8.11.
TO 9.11.
PE 10.11.
KAKSINPELIN VÄLIERÄT JA NELINPELIN LOPPUOTTELU LA 11.11.
KAKSINPELIN LOPPUOTTELU SU 12.11.

 

Yksi kommentti

  1. […] Karsintaan myönnettiin villit kortit Leevi Säätelälle ja virolaiselle Oliver Ojakäärille (lue lisää); karsintaankin on vielä kaksi paikkaa myöntämättä. Lisäksi nelinpelin pääsarjaan on […]

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu