HPP Open tulevien tähtien kiitorata – tutustu mielenkiintoisiin pelaajiin

Julkaistu 30.10.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Helsingissä järjestettävässä ATP Challenger -turnauksessa on vuosien varrella vieraillut useita tulevia tähtiä kuten Novak Djokovic ja Grigor Dimitrov sekä tietysti suomalaiset huiput lähtien Jarkko Niemisestä ja Emil Ruusuvuoresta.

Myös tänä vuonna HPP Openissa nähdään nuorta taidokkuutta. Tässä artikkelissa on nostettu esiin muutama mielenkiintoinen nimi seurattavaksi.

Otto Virtanen

Katseet kääntyvät luonnollisesti myös suomalaispelaajiin. Yksikään suomalaispelaaja ei kuulu vanhojen pelaajien joukkoon, vaan enemmänkin kehittyviin pelaajiin. Ruusuvuori, 24, on vakiinnuttanut paikkansa jo ATP-kiertueella, jonne on nyt pyrkimässä myös 22-vuotias Otto Virtanen.

Jan De Wittin ja Jarkko Niemisen valmennettava Virtanen on tänä vuonna noussut kolkuttelemaan TOP100-ovea. Parhaimmillaan Virtanen on käynyt maailmanlistalla lukemassa 109 ja nyt hän on lukemassa 128. Davis Cup -maajoukkueen riveissä upeasti esiintynyt Virtanen on tänä vuonna voittanut kaksi Challenger-kisaa ja hän onnistui myös läpäisemään grand slam -kisan karsinnat ensimmäistä kertaa urallaan US Openissa.

Virtanen on noussut viimeisten vuosien aikana tasaiseen tahtiin maailmanlistalla. Verkolla-podcastissa suomalaispelaaja totesi unelmakseen grand slam -turnausvoiton.

Virtanen avaa pelinsä HPP Openissa keskiviikkona 8.11. klo 17.30 alkaen.

LIPUNMYYNTI

Dominic Stricker ja Flavio Cobolli

21-vuotiaat sveitsiläinen Dominic Stricker ja italialainen Flavio Cobolli ovat jo nousseet TOP100-pelaajiksi; he löytyvät myös sijoitettujen pelaajien joukosta, tutustu sijoitettuihin täältä.

Sveitsiläispelaaja kuuluu lupaavimpien nuorten pelaajien joukkoon ATP-kiertueella. Kovasyöttöinen vasenkätinen Stricker, 21, nousi TOP100-pelaajaksi kesän lopulla ja on nyt lukemassa 90. Stricker on tänä vuonna voittanut kaksi Challenger-turnausta, yhteensä mestaruuksia haastajakiertueelta löytyy viisi. Hän eteni juuri Baselissa ATP500-turnauksen puolivälierään; tältä vuodelta löytyy myös mm. US Openin neljännen kierroksen paikka.

21-vuotias italialainen oli hetki sitten uransa parhaassa rankingnoteerauksessa 95. Cobolli (ATP-98) kuuluu Italian laajaan ja lupaavaan nuorten pelaajien joukkoon. Hän voitti lokakuun alussa massalla pelatun Challenger-kisan Portugalissa; myös viime vuonna hän voitti yhden massakentillä pelatun haastajaturnauksen. Cobolli onnistui myös kovilla kentillä lokakuun puolivälissä yltämällä Challenger-kisan loppuotteluun Italiassa.

Jakub Mensik

18-vuotias tsekkiläinen Jakub Mensik löytyy maailmanlistalta lukemasta 157. Hän on junioreiden maailmanlistan toisena ja on pelannut myös Australian avointen poikien finaalissa. Myös Mensik voitti kesällä ensimmäisen Challenger-kisansa. Hän säväytti myös tennisyleisöä karsimalla sisään US Openiin ja eteni kolmannelle kierrokselle asti.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu