Kaukovalta hävisi Munarille ja Vasa Müllerille avauskierroksella

Julkaistu 6.11.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Viikon ensimmäisessä iltasession ottelussa Patrick Kaukovallan oli taipuminen pääsarjan ensimmäisellä kierroksella.

Villin kortin kisaan saanut Kaukovalta (ATP-781) oli kovan haasteen edessä, kun verkon toiselle puolelle asettui viidenneksi sijoitettu espanjalainen Jaume Munar (ATP-89). 26-vuotias espanjalaispelaaja on urallaan voittanut peräti yhdeksän Challenger-turnausta.

Viime kesänä ammattilaistavoitteensa ilmoittanut ja nyt syyskuussa uransa ensimmäisen ITF-ammattilaiskisan voittanut 24-vuotias Kaukovalta  lähti ennakkoluulottomasti haastamaan kovaa vastustajaansa. Voimakkaat syötöt ja peruslyönnit pitivät Munarin varpaillaan alusta alkaen. Se oli kuitenkin espanjalainen, joka otti ensimmäisen murron erän seitsemännessä pelissä. Kaukovalta ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti vastamurron komealla kämmenohituslyönnillä tasoittaen erän 5-5.

Momentumin käännökset eivät olleet vielä tässä, kun Munar otti taas murron useamman ohituslyönnin saattelemana ja heti perään syötön pito sinetöi avauserän espanjalaiselle 7-5.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön HPP Open (@hppopen) jakama julkaisu

Toisen erän alku oli erittäin epätyypillinen sisätennikselle. Kumpikaan pelaajista ei saanut syötöllään asioita tapahtumaan, vaan yleisö pääsi todistamaan viittä perättäistä murtoa. Ensimmäisenä syöttönsä piti Munar, joka siirtyi näin 4-2 johtoon. Tämä murto piti lopulta loppuun asti ja espanjalaispelaaja pääsi tuulettamaan voittoa 7-5, 6-4.

”Oli vaikea ottelu, ei ollut helppoa pelata sisäkentällä pitkästä aikaa. Vastustajani pelasi myös hyvin ja teki ottelusta tasaisen”, sanoi Munar.

Kaukovalta oli mietteliäällä tuulella ottelun päätyttyä.

”Hieman ottaa päähän oma pelitaso. Viimeiset kuukaudet eivät ole olleet helppoja. Harmittaa, kun tänäänkin olisi voinut olla mahdollisuus voittaakin ottelu. Tein liikaa virheitä, siinä se kiteytetysti. Kaikki vaikeudet lähti oikeastaan ensimmäisistä lyönneistä, eli syöttö ja palautus. Aika paljon tuli vaihtelua, hyvää suoritusta seurasi heikot hetket”, kommentoi Kaukovalta.

Suomalaispelaaja näki myös positiivista syksyssään, joka on tuonut siis ensimmäisen ITF-ammattilaiskisavoiton.

”Takaisin treenikentille, eteenpäin.”

Vasa hävisi myös kovalle vastustajalleen

Maanantain toisessa iltaottelussa Eero Vasa teki kaikkensa, mutta lopulta taipui neljänneksi sijoitetulle Alexandre Müllerille.

Vasa (ATP-1063) aloitti vahvasti Mülleria (ATP-84) vastaan murtamalla ranskalaisen syötön siirtyen 3-1 johtoon ja syötön pito perään kasvatti johdon 4-1. Müller näytti loppuerän aikana miksi on noussut TOP100-pelaajaksi ja Vasa ei sitä vielä ainakaan toistaiseksi ole. Vahvat peruslyönnit ja varmuus käänsivät erän ranskalaiselle 6-4.

Toisessa erässä ei pelinkuva muuttunut. Vasa pelasi aggressiivisesti pienellä marginaalilla ja Müller pelasi varmasti. Ranskalaisen varmuus oli liikaa suomalaiselle ja lopulta hän eteni toiselle kierrokselle erin 6-4, 6-3.

”Nyt ottaa päähän. Jos tänään olisi ollut hyvä syöttöpäivä, niin… Erityisesti harmittaa syöttöpelini, joka on yleensä vahvuuteni, takkuaminen. Muuten pärjäsin hyvin ja ottelussa oli paljon hyvää. Tämä oli viimeinen tapa miten kuvittelin, että matsi menisi. Että olisin edellä peruslyönneissä ja häviäisin syötössä. Nyt on päällimmäisenä iso harmitus”, kommentoi Vasa.

Vasa sanoo henkisen puolen olevan selvästi yksi iso erottava tekijä hänen ja korkeammalla olevien kaverien välillä.

”Pitää saada pienet asiat käännettyä, niin tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Miten ja milloin se tapahtuu, en osaa sanoa.”

2 kommenttia

  1. Jussi sanoo:

    Hyvä taistelu Patrick

  2. Jussi sanoo:

    Hyvä taistelu Patrick. Tästä on hyvä jatkas

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu