Jerzy Janowicz pelaa itsensä suosikiksi

Julkaistu 1.11.2012 kategoriassa IPP Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

On onniteltava IPP Open-kisan potentiaalisia katsojia. Jerzy Janowicz, 21-vuotias puolalainen, on kilpailun listalla, eikä tarvitse kaukaa hakea hänen asettamista suosikiksi Talissa.

Eilen otettu voitto maailman kolmosesta Andy Murraysta (5-7, 7-6 (4), 6-2) Pariisin Masters-turnauksessa oli nimittäin hämmästyttävän kypsä teko ja antoi suomalaisille tennisfaneille aihetta varmistaa, että pääsevät näkemään 203 senttiä pitkän Puolan pojan livenä.

Häntä valmentaa kukapas muu, kuin Suomen Davis Cup-joukkueen kapteeni, Kim Tiilikainen. Kimi on mitä ilmeisimmin tehnyt hyvää työtä.

Janowicz on käynyt Suomessa aiemmin, herättämättä suurempaa huomiota. Tänä vuonna hän on puhjennut kukkaan. Ranking on 69, mutta torstain voiton myötä käytännössä jo alle 50.

Vaikka Jarkko Nieminen on suomalaisfanien suosikki, niin pelaajat kuten Janowicz voivat esittää hyvää tennisviihdettä tehdä kilpailusta jännittävän.

Televisiosta katsottuna Janowicz tarjosi torstai-iltana tennisherkkua. Mojovat syötöt puri maailman parhaimpiin palauttajiin kuuluvaa Murrayta vastaan, lyöntiralleissa Janowicz pystyi horjuuttamaan Murrayn tasapainoa älykkäillä lyönneillä, varsinkin kämmenpuolelta.

Pysäytyspallot olivat silkkaa taidetta. Samettisella ranteella Janowicz löi ”stopparinsa” niin että pallot laskeutuivat vastustajan puolella erittäin lähelle verkkoa. Syötönpalautus stopparina päätti toisen erän tiebreakin.

Janowicz on Pariisissa jo varmistanut yli neljä kertaa suuremman palkintosumman kaksinpelistä (60 110€) kuin minkä hän voisi saada Talista. Toivottavasti se ei vaikuta puolalaisen aikeisiin saapua Taliin. Huiliviikko ensi viikolla antakoot uutta virtaa, jotta saamme nähdä Tiilikaisen ja Janowiczin Talin ”kympillä”, sekä viettää Jerzyn syntymäpäivää kisaviikon tiistaina!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu