Tiilikaisen valmentama Janowicz jatkaa nousuaan

Julkaistu 2.11.2012 kategoriassa IPP Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Puolan 21-vuotias Jerzy Janowicz jatkaa satumaista läpilyöntiään tennismaailmassa. Perjantai-iltana Suomen DC-kapteeniin Kim Tiilikaisen valmentama Janowicz löi Serbian Janko Tipsarevicin 3-6, 6-1, 4-1 (luovutus) ja eteni välieriin Pariisin Masters-turnauksessa. Välierässä Janowicz saa vastaansa Ranskan Gilles Simonin (ATP-ranking 20).

Janowicz on mahdollinen osallistuja 12. päivänä alkavassa IPP Openissa.

Pariisissa 69. rankattu puolalainen löi ensin Saksan ykkösen Philipp Kohlschreiberin (ATP -19) ja jatkoi pudottamalla Kroatian Marin Cilicin (ATP-15) sekä maailman kolmosen, skotti Andy Murrayn. Viimeisin vastustaja Tipsarevic on no. 9 maailmassa.

Suoraan Pariisin kisaan ei päässyt jollei ranking ollut 40:n tuntumassa, joten Janowicz ”otti lämpöä”  karsinnassa voittamalla kahdessa erässä entisen IPP Open-voittajan Dmitri Tursunovin (Venäjä, ATP-124), sekä useasti Jarkko Niemisen päihittäneen ranskalaisen Florent Serran (ATP-122). Janowicz oli karsinnassa sijoitettu, mutta vain yhdeksänneksi.

Pariisissa Janowicz on varmistanut itselleen 360 ATP-pistettä ja 118 210 euron palkintorahan. Perjantaina hankkimansa pisteiden myötä Janowicz noussee ATP-listalla 40 parhaan joukkoon ja tulisi täten olemaan Talissa ykkössijoitettu ennen Jarkko Niemistä.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu