Jarkko vaikeuksien kautta finaaliin!

Julkaistu 17.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Välieräottelu Jarkko Niemisen ja turnauksen yllättäjän nuoren saksalaisen Jan-Lennard Struffin välillä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen suomalaisjuhliin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä kuusi syötönmurtoa, ja ns. momentum vaihteli puolelta toiselle. Lopulta ensimmänen erä ratkesi katkaisupelissä saksalaisen hyväksi 7-6(4).

”Ensimmäisessä erässä syötin onnettomasti, pelkällä kädellä. Täytyy antaa kunnia pojalle tai miehelle. Pelaa varmaan unelmiensa tennistä täällä. Alussa hän (Struff) ei tehnyt virheitä. Pelasi hienosti ja käänteli mihin suuntaan tahansa. Tie-breakissä syötin jo paremmin, mutta Struff pelasi vielä paremmin”, kertoo Nieminen ensimmäisen erän tapahtumista.

Toisen erän Jarkko aloitti vahvasti heti syötönmurrolla, mutta yleisölle tarjottiin myös tarpeetonta jännitystä. Nieminen tunsi kipua nivusessaan sivuttaisliikkeessä ja joutui kutsua fysion paikalle 4-3 tilanteen jälkeen. Nivunen teipattiin, jonka jälkeen Jarkko syötti itsensä 5-3 johtoon. Erä päättyi lopulta 6-4 syötönpitojen jälkeen.

Kolmannessa erässä Struffin peliin tuli virheitä ja Jarkko kiitti syöttämällä loistavasti ja viemällä erän viisi viimeistä peliä ja samalla ottelun nimiinsä 6-7(5), 6-4, 6-2.

”Hieno latailla akkuja tänään, kun tietää että on yksi päivä enää jäljellä. Tänään oli hieno tunnelma katsomossa”, kuvailee Jarkko ottelun jälkeisiä tunnelmiaan.

”’Yksi tavoitteistani on ollut, kun johdan, laittaa uusi vaihde silmään. Se onnistui tänään.”

Finaalissa vastaan tulee kaavion alhaalta kakkossijoitettu slovakialainen Lukas Lacko, joka on maailmanlistalla sijalla 53.

”Vaarallinen vastus. Ei olla kohdattu kertaakaan. Hän lyö suoraa ja saa vauhtia molemmilta puolilta”, arvio Nieminen huomista vastustajaansa Lackoa.

Vuoden 2012 IPP Openin kaksinpelin loppuottelu pelataan sunnuntaina aikaisintaan klo 14.00.

2 kommenttia

  1. Hannu sanoo:

    Hämmästyttää vaan Jarkon useat jalkavirheet syötöissä. Eikö kukaan voisi opastaa tässä asiassa mestariamme? Menee vaan paljon hyviä syöttöjä ”hukkaan” ja annettaan turhaa tasoitusta vastustajalle…

  2. sukkis sanoo:

    Samaa mieltä ! Lisäksi fysiikan lakien mukaan kun Jarkko siirtyy syötössä eteenpäin, saman verran häipyy voimaa. verratkaa huippuja, jalka on pönkkänä kuin keihäänheittäjällä – oisko Pusasta apua – Kinnunen veti aikoinaan kylmiltään yli 200 vaikkei ollut koskaan koskenut tennismailaan ?

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu