Patrik Niklas-Salminen karsinnan loppuotteluun

Julkaistu 9.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Patrik Niklas-Salminen on ainoa suomalainen IPP Open -karsinnassa taistelemassa paikasta pääsarjaan. Hän kohtaa sunnuntaina Venäjän Denis Matsukevitshin.
Muissa otteluissa kolmella ruotsalaisella on mahdollisuutensa.

Jännittävässä toisen karsintakierroksen ottelussa vasta 16-vuotias Niklas-Salminen veti pitemmän korren, kun kamppailtiin Tampereen nuorten pelaajien herruudesta. Hän päihitti Henrik Sillanpään luvuin 6-3, 1-6, 7-6 (5).

”Vaikka olemme Tampereelta kotoisin pelasimme toisiamme vastaan ensimmäistä kertaa”, Niklas-Salminen sanoi. ”Peli sujui hyvin. Itse asiassa olen vähän yllättynyt, että näin hyvin. Olin ollut Aasiassa neljä viikkoa, enkä päässyt mielestäni hyvään vireeseen.”

Nykyäänhän Niklas-Salminen asuu Helsingissä ja käy Jarkko Niemisen Tennisakatemiaa, jotta hieman kotikentän etua ehkä Talin kympillä hänellä oli.

”Kyllä aikani akatemiassa on auttanut. Olen tyytyväinen, että olen tänne muuttanut ja aion jatkaa täällä.”

Karsinnan finaali Challenger-tasolla on Patrikille ensimmäinen. Alemmalla Futures-tasolla hän on onnistunut karsimaan sisään pääsarjaan mm. Suomen kisoissa tänä vuonna.

Tänään nuoren vasurin mielestä ratkaiseviksi tekijöiksi nousivat syöttöpeli ja onnistuminen tärkeissä pisteissä. ”Syötöissä pyrin ykkösruutuun lyömään slaissia keskelle, joka kiertää pois ja kakkosruutuun slaissia ulos”, Patrik selvitti.

”Sain myös puolustettua vaikken ole puolustuspelaaja. Ekan erän jälkeen tuli kolmen, neljän geimin suvantovaihe samalla, kun Henkka paransi peliään”, Niklas-Salminen tuumi.

Tulos oli tavallaan upea listavoitto. Kuusi vuotta vanhemmalla Sillanpäällä on 23 ATP-pistettä ja ranking 776, kun taas Niklas-Salmisella toistaiseksi on vastaavissa sarakkeissa nolla.

”En ole ehtinyt nähdä venäläistä vastustajaani, mutta olen kuullut, että on hyvä syöttäjä”, hän mainitsee huomisesta ottelustaan. Denis Matsukevitsh on maailmanlistan sijalla 558.

Peukut pystyyn. Viimeisissä kuudessa IPP Open -kisassa suomalainen on onnistunut karsimaan sisään vain kerran. Sen teki Timo Nieminen kaksi vuotta sitten.

Patrik Niklas-Salminen vastaan Denis Matsukevitsh klo 12 sunnuntaina Talin keskuskentällä!

niklas-salminen

Yksi kommentti

 1. Dear Director/friends: I am a tennis journalist and commentator and for my digital files is capital all the advertising material concerning to ATP Challenger Tour. Then, if is possible please, can you send me the official poster (pdf version) with domestic sponsors about the IPP Orto Laakarit Open 2013, currently in progress in Helsinki, Finland?

  Thanks so much and I hope it,

  Best regards,

  Andrés González Cuadra,
  Stgo de Chile,
  8-8191991

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu