Henri Kontiselle Bratislavan nelinpelivoitto

Julkaistu 10.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Henri Kontinen kilpailee toistaiseksi vain nelinpelissä. Ja tekee sen hyvin! Mikä sen iloisempi uutinen IPP Openin aattona, kuin ”Henkan” voitto suuressa Bratislavan Challengerissä. Talissa partneriksi Henkka saa Jarkko Niemisen! Tiistai-iltana kaksikko kohtaa parin Niels Desein, Belgia/Marton Fucsovics, Unkari.

Vielä viime vuonna Kontinen pelasi yhden ainoan nelinpeliturnauksen. Tänä vuonna hän on jo osallistunut 19 eri kilpailuun ja vienyt läpi 51 ottelua. Pitkään piinanneiden jalkavaivojen takia kaksinpelin harrastaminen ei enää onnistunut, jonka vuoksi Davis Cup -dubbelin ja kahden Futures-kisan jälkeen tehtiin alkukesästä päätös keskittyä kokonaan nelinpeliin.

Kontisen kesä lähti käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä Hollannissa Futures-kisoissa hän sai parikseen Indonesian Christoph Rungkatin. Hienosti yhteenpelaava pari oli juhlinut Ranskan avoimen juniorien 4-pelivoittoa 2008 ja oli ylivoimainen myös muissa kisoissa kyseisenä vuotena. Voittokulku jatkui nyt, sillä pari voitti kolme kisaa putkeen Hollannissa, kahmien yhteensä 89 pistettä.

Hollannin jälkeen suuntana oli suuremmat Challenger-tason kisat. Pienikokoinen Rungkat vaihtui Puolan Poznanissa Mateusz Kowalczykiin tuloksena turnauksen kakkostila. Tampere Openissa parina oli vuorostaan Goran Tosic ja tuloksena voitto! Kahdesta turnauksesta irtosi komeat 128 pistettä.

Viime kisoissa Kontisen parina on ollut Ruotsin 206 cm pitkä Andreas Siljeström, joka on IPP Open -nelinpelin viime vuoden voittaja (parina Saksan Martin Emmrich). Siljeström puolustaa voittoa parinaan Henkan pari Tampereelta: Goran Tosic.

Viimeisin kisa, voitto Bratislavassa, on Kontisen paras saavutus tuloksellisesti. Voitto antoi 100 ATP-pistettä ja nostanee hänet rankingissa nykyiseltä 184 sijalta 145:n paikkeille.

Hyvillä tuloksilla IPP Openissa ja seuraavan viikon kisassa voisi avautua mahdollisuus parille Kontinen/Jarkko Nieminen päästä vuoden ensimmäisen Grand Slamin, Australian Openin, nelinpelin pääsarjaan!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu