Bratislavasta liuta Niemisen haastajia

Julkaistu 10.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Viime vuoden IPP Open -voittaja, Slovakian Lukas Lacko on iskussa. Sunnuntaina hän voitti kotimaassaan Bratislavan 64 000 euron Challenger-kisan lyömällä ykkössijoitetun tshekin Lukas Rosolin 6-4, 4-6, 6-4 ja nappasi 100 ATP-pistettä sekä ykköspalkintona 9200 euroa.

Myös viime vuonna Lacko saapui Helsinkiin Bratislavasta, missä hän oli päässyt välierään. Talissa hän yritti saavuttaa vuoden tavoitteensa, rankinglistan 50 parhaan joukkoon pääsyn. Se onnistui. Loistavan syöttöpelinsä turvin hän päihitti Jarkko Niemisen loppuottelussa 6-3, 6-4.

Lackon ranking on nyt 74, mutta se nousee maanantaina 67:n tuntumaan. Paikka Australian avoimissa mestaruuskisoissa on pelaajalla varma, joten mikä vetää vielä Taliin? Helsingin 125 pistettä häviävät vanhentuneina viikon kuluttua ja voitolla Lacko voi saada tilalle korkeintaan 80.

Myös lähes kaksimetrinen saksalainen Jan-Lennard Struff pelasi hyvin Bratislavassa. Hän hävisi lopulliselle voittajalle Lackolle 4-6, 6-1, 3-6. Viime vuonna Struff sai aikaiseksi jonkinlaisen läpimurron Talissa ja tänä vuonna hän on päässyt 100 parhaan joukkoon. Ranking on 99 – lähes oma ennätys.

Kahdeksan muutakin pelaajaa tulevat Bratislavan kisasta Taliin. Puolet heistä, v. 2010 IPP Open -voittaja Ricardas Berankis, Lukasz Kubot (IPP:n kakkossijoitettu), Ilja Martshenko, sekä täällä karsinnasta pääsarjaan selviytynyt Ante Pavic, onnistuivat voittamaan Slovakiassa ensimmäisen ottelunsa.

9 kommenttia

 1. Tuomo sanoo:

  Mietin noita lippujen hintoja. Miksi Challenger-kisassa on lähes samanhintaiset liput kuin esim Grand Slamissa? Pariisissa oli päivälippu 24e. Halutaanko tällä varmistella, että ei varmasti tule paikan päälle sankoin joukoin ihmisiä, vaan ainoastaan tosifanit ja tenniksen ystävät? Harmi.

 2. admin sanoo:

  Terve Tuomo,
  omasta mielestäni lippujen hinnat ovat kohtuulliset. Täällä näkee kahdella kympillä tennistä aamupäivästä iltaan. Myös välierät ja finaalit ovat saman hintaisia, vaikka isommissa kisoissa maksavat käsittääkseni aina enemmän. Kiinnostavaa olisi tietää muiden Challengerien hintoja. (Kommentoikaa jos joku tietää?)
  Kaikki on suhteellista ja toivottavasti moni olisi valmis tukemaa kisojen järjestämistä pääsylipun hinnalla, sillä pienemmillä lipun hinnoilla (ja samoilla kävijämäärillä) ei näitä kisoja enää pystyisi pitämään.

  • Henri sanoo:

   Mielestäni pääsylipun hinta on kova ja yllättyisin jos katsomot olisivat joka päivä täynnä. Alemmilla hinnoilla olisin itsekin useana iltana töiden jälkeen katsomossa luomassa tunnelmaa, mutta 20€/ilta tarkoittaa että en raaski tulla paikalle kun todennäköisesti 1-2 päivänä. Ja satunnaisia katsojia on varmasti hankala saada tutustumaan lajiin näillä hinnoilla.

 3. Tuomo sanoo:

  Hei, kiitos kommentista. Pikaisen vilkaisun perusteella esim tällä viikolla Illinoisin osavaltiossa Jenkeissä olevan Challenger-turnauksen liput ovat joko 0$ tai korkeintaan 8$ (eli 6€):

  http://www.illinoischallenger.com/Tickets/General%20Admission.htm

 4. Tuomo sanoo:

  Ja tällä viikolla pelataan myös Yokohamassa, jossa äskeistä Jenkkilän turneeta isompi palkintosumma, tosin Hospitalityä ei näy siellä niin kuin ei muuten Helsingin turnauksessakaan? Muistelisin että aiempina vuosina ollut.

  Mutta Japanin turneessa näköjään liput ”free of charge”:
  http://www.keio-challenger.jp/en/access/

 5. admin sanoo:

  Kummankin turnauksen palkintosummat pienenivät tänä vuonna, joten ylläpitoa ei enää ole miesten puolella.

  Lieneekö sponsorirahan määrä suurempi noissa Challengereissa? Ranskaan mahtuu enemmän katsojia, joten lippurahoista kertyy varoja noillakin summilla.

 6. Antti sanoo:

  Riippuu mihin lipun hintaa vertaa, jos vertaa johonkin musiikkikonserttiin jonka liput voi olla 80€ parista tunnista niin sitten 20€ koko päivän tenniksistä on kohtuullinen.

  Jos aletaan puhua mikä kaikki Suomessa on kalliimpaa kuin muissa EU-maissa niin siitä keskustelusta ei ihan heti tule loppua, voisin mainita mm. autovero, polttoainevero, käyttövero ym

 7. Räyskis sanoo:

  Kyllä minä tennisfanina maksan ilosta kiljuen 20e/päivä kun kerran vuodessa pääsen kotikaupungissani katsomaan tämän tason kavereita. Lätkää on tarjolla monta kertaa viikossa, halvimmillaan noin 15e jossakin piippuhyllyllä…. Hinta/laatu on kohdillaan, teillähän on se naistenkin skaba….?

 8. Tuomo sanoo:

  Joo, kyllä tällä kertaa on kovatasoinen kisa ainakin jos noita atp-rankingeja katsoo. Ja itekki olen todellakin tulossa mestoille. Pointti oli mulla lähinnä se, että jättääkö moni ei-niin-kova-tennisfani nyt lipun hinnan takia tulematta, mutta tulisi jos hinta olisi 15e tai jopa 10e.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu