Laaksoselle hieno voitto Brownista

Julkaistu 12.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

H_LaaksonenHenri Laaksonen otti kuukauden takaisen revanssin voittamalla Saksan kahdeksanneksi sijoitetun Dustin Brownin Talin kympillä luvuin 7-6(5), 5-7, 6-1. Ottelu oli viihdyttävä. Brownin sekoittavaa pelityyliä on aina kiinnostavaa katsoa. Laaksonen taas pystyi parantamaan alkukankeuden jälkeen.

Ensimäinen erä alkoi Brownin merkeissä ja vasta 3-5 tilanteessa pystyi Laaksonen nappaamaan vastabreikin ja tasoittamaan tilanteen omalla syötöllään. Tämän jälkeen ”momentum” hiljalleen kääntyi ja alussa rennosti pelannut Brown pakotettiin virheisiin. Laaksonen alkoi myös syöttää paremmin.

”Minulla on ollut ongelmia syötön kanssa. Olen tehnyt tuplia 10-15 joka ottelussa pitkin syksyä. Nyt sain vauhtia enemmän siihen (ykköseen)”, pohti Laaksonen ja tunnusti, että on juuri vaihtanut jalka-asentoa syötössään. ”Syttö ja palautus on se missä on iso ero verrattuna top100-pelaajiin.”

Toisessa erässä tuli selkeä notkahdus Laaksosen peliin, jonka Brown käytti hyväkseen. Mutta kolmanteen erään Laaksonen sai vuorostaan hyvän alun.

Laaksonen, jolla on sveitsiläinen isä ja suomalainen äiti, sai omien sanojensa mukaan Sveitsistä tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Hän harjoittelee Sveitsin tennisliiton alaisuudessa, mutta tunnustaa ettei pääse usein harjoittelemaan Wawrinkan ja kumppanien kanssa aikataulusyiden vuoksi.

Kysyttäessä onko Henri omasta mielestään suomalainen vai sveitsiläinen, vastaa hän: ”eiköhän kaikki tiedä vastauksen tuohon!”

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu