Kuka on Frederik Nielsen?

Julkaistu 13.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tanska on pieni maa, etenkin tenniksessä, mutta heiltä löytyy silti Wimbledon-voittaja. Ja hän on täällä tänään! Nimi on Frederik Nielsen ja hän osallistuu nelinpeliin Micke Kontisen kanssa illalla keskuskentällä.

Niin, Nielsen voitti tosiaan suuren arvostetun tittelin Lontoon pyhätössä viime vuonna britti Jonathan Marrayn kanssa. He ovat ainoa villin kortin pari, joka on yltänyt voittoon Lontoon suurkilpailussa. Onko 30-vuotias Nielsen yksi tuntemattomista nelinpelin erikoismiehistä?

”En ole. Sovitan ohjelmani kilpailusta kilpailuun ja aikomuksena on priorisoida kaksinpeliä. Minulla ei ole kautena lainkaan nelinpeliä etusijalla, enkä yritäkään pelata vakiokokoonpanossa”, Nielsen sanoo.

”Nelinpeli ei ole syy miksi pelaan tennistä. Haluan kokea kaiken minkä voin tenniksen parissa ja, jos pelaisin vain nelinpeliä, jäisin montaa kokemusta vaille! Olen nyt täällä ja on jo traditio pelata Talissa Micke Kontisen kanssa…”, vitsailee Nielsen viitaten ainoaan kertaan, kun he pelasivat IPP Openissa vuonna 2010. Tuolloin tuli tappio heti kärkeen ykkössijoitetulle parille Brunström/Skupski.

Nielsenin paras neluriranking on 17 tältä vuodelta. Yksi finaali ja neljä semiä ATP Tourilla on vuoden saldo, viiden eri partnerin kanssa. Hän ei ollut kuitenkaan mukana kaksinpelin karsinnassa viikonloppuna. Kaksinpelissä ennätysranking on 190.

Nielsenin suvussa on tennistaustaa. Toinen isovanhempi oli Kurt Nielsen, joka oli kahdesti Wimbledonin kaksinpelin loppuottelussa vuosina 1953 ja -55.

Micke Kontinen on totisesti innoissaan päästessään pelaamaan Nielsenin rinnalla. ”Sehän on minulle kohokohta kun ajattelee hänen meriittejään. Haluan osoittaa kunnioitusta ja on hieno hetki, kun pääsee samalle puolelle! Tiedän että hän on palautuksissa maailman parhaita ja hyvä verkolla”, Micke tuumaa.

Nyt hän voi yrittää toistaa veljensä Henrin temppua. Henkka ja Nielsen voittivat Challenger-kisan Britanniassa kolmisen vuotta sitten. Vastus on kyllä kovinta luokkaa. Sijoitettu saksalaispari, jossa vuoden 2010 IPP Open -nelinpelin voittaja Dustin Brown ja dubbelin erikoismies Phliipp Marx.

3 kommenttia

 1. vesterinen reijo sanoo:

  onko vip-paikat varattu ns.vipelle,vai onko pääsylipun maksaneilla myös mahdollisuus istua myös näille paikoille? kiitos vastauksesta.

  • admin sanoo:

   Heip,
   puitteet ovat Talissa rajallisia valitettavasti. VIP-paikat ovat vain VIP-lipun maksaneille. VIPit voivat käydä syömässä/juomassa välillä ja siksi heidän katsomopaikat eivät kaikki välttämättä ole varattuina aina.

 2. Antti sanoo:

  Tuo on kyllä minustakin iso harmi ja puute kun keskuskentällä ei pääse istumaan ollenkaan kenttien päädyssä, takaa kun on aina paras katsella.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu