Laaksonen välieriin, vastaan Berankis

Julkaistu 15.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Henri LaaksonenHenri Laaksonen jatkoi vakuuttavia otteitaan IPP Openissa. Perjantaina kaatui Ukrainan Ilja Martshenko luvuin 6-2, 7-6(5).

Etenkin Laaksosen alakierteinen poikkikentän rystylyönti aiheutti ongelmia Martshenkolle. Niin myös ottelupallossa, jossa lyhyestä lyönnistä hyökkäykseen pakotettu Martshenko tuli ohitetuksi. Alakierteinen hyökkäys oli erinomainen, mutta Laaksosen huikea linjarysty löysi kentän kulman.

”Vedin silmät kiinni ja täysiä”, naureskeli Laaksonen ottelupallosta kysyttäessä. ”Vastustaja palautti tosi hyvin tänään. En saanut pisteitä suoraan syötöllä niin kuin viime matseissa, joka vaikeutti omaa peliä”, kehui Laaksonen vastustajaansa. Henrin ykkössyötön voittoprosentti oli jälleen hyvä, 80,  mutta ykkössyötöillä ei lähtenyt käyntiin pisteistä kuin alle puolet.

Ensimmäisessä erässä Martshenko väläytti vain harvoin kovaa kämmenlyöntiään – monet niistä sinkoilivat rajojen ulkopuolelle. Toisessa erässä oli tiukempaa. Martshenko johti syötönmurrolla 2-1. Laaksonen vuorostaan murrolla 4-3 ja taas Martshenko tasoitti tilanteen 4-4:ään, josta edettiin tasaisesti katkaisupeliin. Katkaisupelikin eteni tasaisesti. Katsojien onneksi ensimmäinen erä- ja ottelupallo tilanteessa 6-5 toi Laaksoselle voiton.

Kolmena edellisvuotena Talin kisassa pelannut Liettuan Ricardas Berankis otti vaiherikkaassa ottelussa voiton Valko-Venäjän Jegor Gerasimovista 6-3, 3-6, 6-2. Berankis kohtaa Laaksosen huomisessa välierässä.

Kolmas puolivälierä päättyi ennen aikojaan, kun viime vuoden voittaja Lukas Lacko luovutti toisen erän puolivälissä jo viime ottelussa haitanneen olkapään takia. Näin Jan-Lennard Struff eteni myös viime vuoden tavoin välierään.

Yksi kommentti

  1. Lissu sanoo:

    Hei, kertoisitteko mikä on tilanne kentällä tällä hetkellä ja miten Jakelle kävi?

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu