Kontiselle vakiintunut nelinpelipari vuodelle 2015

Julkaistu 4.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Jarkko Niemisen kanssa IPP:n nelinpeliin osallistuva Henri Kontinen kehui myös toista nelinpelipariaan. Pari Draganja / Kontinen nähdään ensi vuonna mm. Australian avoimissa.

”Tavoitteeni vuodelle 2014 oli löytää vakituinen nelinpelipartneri ja nyt hän on löytynyt. Aikataulu meni nappiin. Marin Draganja (Kroatia) on minua vuoden nuorempi. Juttelimme jo aikaisemmin yhteispelistä, mutta hänellä oli silloin omia sopimuksia. Minulle on tärkeintä, että kaveri on hyvä tyyppi ja Marin on sellainen”, Henkka sanoo.

Vuoden vaihteen sijalta 128 ennätys-sijalle 42 noussut Kontinen, saapuu Taliin vyössään uransa paras tulos – loppuottelu Baselin 500-kategorian kisassa antoi 300 pistettä ja palkintorahaakin n. 12 tonnia. Jarkolla ja Henkalla on nyt sama uran paras ranking nelinpelissä!

”Jarkon kanssa Grand Slam -pelit tänä vuonna olivat siistejä kokemuksia vaikkei tulosta tullutkaan (Pariisissa 2. kierros, Wimbledonissa ja US Openissa 1. kierroksella). Ja eka ATP-kisan voitto Jarkon kanssa (Kitzbühel heinäkuussa, 250 ATP-pistettä, vuoden toiseksi paras potti) oli jotain erikoista.”

Henri Kontiselle kenties useimmiten esitetty kysymys viime vuosina on koskenut mahdollista osallistumista kaksinpeleihin. Tiistain pressitilaisuudessa hän katkaisi siivet spekulaatioilta.

”Tällä hetkellä jalkani eivät kestäisi kaksinpeliä kovalla tasolla”, sanoi 24-vuotias, joka viime vuonna sai tennisuralleen potkua pitkän toimettomuuden jälkeen. Se tapahtui päätöksellä siirtyä nelinpeliin.

”En lähde leikkimään, en halua riskeerata mitään. Olen pitkästä aikaan saanut pelata kokonaisen kauden ja olen nauttinut todella paljon”, Kontinen sanoo.

Turnauksen lähestyessä jännitys tiivistyy, sillä IPP:n muista nelinpelipareista ei vielä ole varmuutta. Mutta esimerkiksi pari Jürgen Melzer / Philipp Petzschner olisi vaarallinen vastus. He nimittäin kippasivat nelipelipystit Wimbledonissa 2010 ja US Openissa 2011.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu