Micke Kontinen taisteli jatkoon

Julkaistu 11.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Talin pääkenttä tarjosi tämän vuoden kisojen ensimmäisen jännitysnäytelmän, joka päättyi suomalaisittain ilahduttavasti. Micke Kontinen vei viimeiset pisteet kolmannen erän katkaisupelissä ja koko ottelun kahdessa tunnissa 19 minuutissa luvuin 6-3, 4-6, 7-6(5) italialaista Matteo Violaa (ATP-189) vastaan.

Ottelu oli äärimmäisen tasainen alkua lukuun ottamatta, jota Kontinen johti 5-1. ”Aloitin terävästi pelin, mutta sitten hän alkoi päästä syöttöihini käsiksi. Tilanne tasoittui”, kommentoi ottelun alkua Kontinen.

Toisessa erässä murrettiin syöttöjä puolin ja toisin, mutta viimeisen syötön sai pidettyä italialainen.

Micke Kontisen rysty.

Micke Kontisen rysty.

Kolmannen erän ensimmäisen syötön mursi Viola ja pitämällä omansa, hän eteni 2-0 johtoon. Kontinen onnistui vastamurrossa 4-5-tilanteessa Violan kahden ottelupallon jälkeen vain menettääkseen oman syöttönsä jälleen 5-6:een. 30-0-tilanteessa Violan ykkössyöttöön tuomittiin jalkavirhe ja toinen syöttö jäi verkkoon. Toinen tuplavirhe nähtiin 30-30-tilanteessa ja näin Kontinen sai taas tasoitusmahdollisuuden. Tämän hän käytti ja ottelu siirtyi ratkaisevaan katkaisupeliin.

Katkaisupeli eteni äärimmäisen tasaisissa merkeissä päättyen kuitenkin ensimmäiseen Kontisen ottelupalloon 7-5.

”Pelasin tänään hyvin. Tiesin missä oma pelitaso menee. Tykkään uudesta alustasta. Kenttä on hitaampi ja pomppu korkeampi. Pystyn itse edelleen tuottamaan vauhtia ja nyt on aikaa pelata enemmän omaa peliä”, kuvailee Kontinen.

Mahdollista Jarkko Niemisen kohtaamista toisella kierroksella Kontinen ei lähde vielä ennustamaan, sillä Jarkolla on ensimmäinen peli edessään huomenna. Jos hän sen voittaa, pääsee ainakin yksi suomalainen puolivälieriin IPP Openissa 2014.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu