Slovakian Norbert Gombos ylivoimainen puolivälierissä

Julkaistu 14.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter
Norbert Gombosin syöttö.

Norbert Gombosin syöttö toimi perjantaina.

Perjantaina kentällä kolme nähtiin murskavoitto. Slovakian Norbert Gombos voitti belgialaisen Niels Deseinin helposti luvuin 6-0, 6-2. Ottelun voittoon ei kauan mennyt, kun Gombos pamautteli hyviä peruslyöntejään Deseinin tehdessä virheitä. Gombos kommentoikin pelin jälkeen pelanneensa todella hyvin läpi ottelun. ”Kauden yksi parhaista peleistä”, hän sanoi.

Gombos on 24-vuotias ja nousussa oleva pelaaja. Vuonna 2009 ammattilaisuutensa aloittanut Gombos pelasi useamman vuoden futures-tasolla. Hän on parantanut sijoitustaan tasaisesti joka vuosi.

Gombos itse kertoi viime vuoden olleen hänelle kehityksen vuosi. Hän ottikin vuonna 2013 usemman futures-tason turnausvoiton. Samana vuonna Gombos alkoi menestymään myös Challenger-tason kilpailuissa. Hän pelasi muutamia puolivälieriä ja kauden paras tulos tuli Milanon Challengerista, jossa Gombos eteni välierään.

Gombos pääsi ensimmäistä kertaa edustamaan Slovakiaa Davis Cupissa huhtikuussa 2014. Hän pelasi ensimmäisen Davis Cup -ottelunsa hienosti ottaen voiton itävaltalaisesta Dominic Thiemistä. Gombos kertoi ottelun olleen yksi hienommista kokemuksista hänen urallaan. Hienot Davis Cup esitykset jatkuivat Yhdysvaltoja vastaan syyskuussa, kun Gombos pelasi tiukan kolmieräisen ottelun John Isneriä vastaan.

Vuosi 2014 on ollut Norbert Gombosin paras kausi tähän mennessä. Hän pelasi kolmessa Challenger-kilpailun finaalissa putkeen kesällä ja pääsi mukaan kaikkiin Grand Slam -karsintoihin. Gombosin paras ATP-sijoitus 124 on kesältä ja tällä hetkellä hän on sijalla 129. Tämän viikon menestys nostaa slovakin uusiin ennätyslukemiinsa.

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu