Kontinen ja Nieminen uusivat voittonsa Talissa

Julkaistu 15.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen voittivat IPP Openin nelinpelimestaruuden. He kukistivat finaalissa Jonathan Marrayn ja Philipp Petzschnerin luvuin 7-6(2), 6-4.

Ensimmäisessä erässä ei nähty syötönmurtoja. Marraylla ja Petzschnerillä oli tilanteessa 3-3 kaksi murtoDSC04969palloa, mutta Kontinen ja Nieminen selvittivät ne, toisen niistä Niemisen ässällä. Kontisella ja Niemisellä ei ollut murtomahdollisuuksia. ”Vastustajat pitivät helposti syöttönsä, emmekä päässeet lähelle murtoja”, Nieminen kertoo. Erän ratkaisua haettiin katkaisupelistä, jonka suomalaiset voittivat luvuin 7-2.

Toisessa erässä Nieminen ja Kontinen onnistuivat murtamaan vastustajiensa syötön kahdesti. Nieminen onnistui hienosti palautuksissaan ja linjaa pitkin suunnatuissa kämmenissään. Kontinen esitti loistavaa lentolyöntipeliä. Suomalaisten syöttäessä otteluvoitosta tilanteesssa 5-2 Marray ja Petzchner onnistuivat murtamaan Niemisen syötön ja pitivät myös seuraavan syöttövuoronsa. Tilanteessa 5-4 Kontinen ja Nieminen eivät antaneet pistettäkään vastustajilleen ja voittivat toisen erän luvuin 6-4.

IPP Open saattoi olla Kontisen ja Niemisen viimeinen turnaus yhdessä. ”On hienoa lopettaa voittoon”, Nieminen kommentoi.

Nelurifinalistit 2014.

Nelurifinalistit 2014.

Myös Iso-Britannian Jonathan Marray kehui Henri Kontista, joka voitti hänet jo kolmannen kerran tänä vuonna. ”Hän on erittäin lahjakas pelaaja. Hänellä on isot lyönnit, hieno syöttö ja hyvät palautukset. Hän tulee olemaan korkealla seuraavina vuosina.”

Kontinen pelaa ensi kauden kroatialaisen Marin Draganjan kanssa. Hän aikoo harjoitella ennen kauden alkua osin Draganjan kanssa, osin kotona. Ensi kaudeksi Kontinen ja Draganja etsivät nelinpelivalmentajaa.

Niemisen suunnitelmissa on pitää joitain välipäiviä harjoittelusta ja aloittaa kova harjoittelu joulukuussa. Australian avointen jälkeen Nieminen pitää todennäköisenä vaihtoehtona Etelä-Amerikan kiertuetta, esimerkiksi Buenos Airesin ja Rion kisoja.

Yksi kommentti

  1. PO sanoo:

    Katkaisupeli ei ole tiebrake vaan tiebreak tai tie-break.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu