Naisten finaalissa Barritza ja Rybakina

Julkaistu 18.11.2016 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

karen_barritzaKolmanneksi sijoitettu Tanskan Karen Barritza on mennyt kuin juna kierrokselta toiselle Aava Orto-Lääkärit Openin kaksinpelin finaaliin.

Neljässä ottelussa hän on voittanut ensimmäisen erän helposti joko 6-2, tai 6-1, toisessa erässä on ollut pari kertaa tiukempaa. -Eipä ollut helppoa kummallekaan, sanoi Barritza ja viittasi perjantaiseen välierävastustajaansa Kimberley Zimmermanniin. – Olen todella iloinen, että voitin.

Barritzan voitto tuli kolmannella ottelupallolla luvuin 6-2, 7-5. Lauantaina Karen Barritza hakee kolmatta ”kymppitonnin” kaksinpelin voittoa Suomessa. Vuonna 2013 hän voitti Tampereen ja Savitaipaleen kisat peräkkäisinä viikkoina.

Rybakina onnistunut tavoitteessaan

elena_rybakina-Täällä oli aivan pakko päästä finaaliin, sanoi Elena Rybakina totisena. – Puolustan tällä viikolla viime vuodelta naisten 10.000$ ITF-kisan finaalin pisteitä Antalyasta, Turkista.

Ja hyvin 17-vuotias moskovalainen pisteitä on puolustanutkin. Hän on ottanut jo neljä voittoa Aava Orto-Lääkärit Openissa eikä ole menettänyt erääkään.
Matkalla finaaliin hän on pudottanut ykkössijoitetun Margot Yerolymosin ja neljänneksi sijoitetun Sabrina Santamarian, joka reisivamman vuoksi luovutti perjantaina välieräottelun toisen erän ensimmäisen pelin jälkeen.

Tyttöjen ITF-rankingissa Rybakina on sijalla 39, parhaimmillaan toukokuussa hän oli sijalla 14.
Nyt hän sekoittaa kilpailuohjelmaansa myös naisten ”kymppitonneja”, heinä-elokuussa hän oli kolmessa perättäisessä kisassa peräkkäin välierissä. Niiden jälkeen hänen toistaiseki paras naisten rankinginsa oli elokuun lopulla 612, nyt se on sijalla 614.

Lauantaista finaalivastustajaa Tanskan Karen Barritzaa Rykabina ei ole aiemmin kohdannut.
Teksti Riitta Närhi, kuva Jouko Siro

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu