Saaria muttei sisaruksia

Julkaistu 13.11.2017 kategoriassa Aava Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Moni meistä Talissa luuli, että liki saman aikaan karsintojen toisen kierroksen ottelunsa sunnuntaina voittaneet Viron Katriin Saar, 15, ja Karl Kiur Saar, 21, olisivat sisaruksia.
-Hah, Saar on Viron toiseksi yleisin sukunimi Tamm- nimen jälkeen. Meitä Saaria on Virossa yli 4.000, nauroi Karl Kiur Saar.

Karl Kiur Saar

No, häntä nauratti muutenkin: sunnuntaina varmistui ensimmäisen kerran pääsy 25.000$ ITF Futures –kisan pääsarjaan. Avausottelussaan Morgan Johanssonia vastaan hän hävisi ensimmäisen erän tie-breakissa, jonka ruotsalainen voitti 14-12.
-Pelasin ihan väärällä taktiikalla, meillä oli kummallakin useita eräpalloja, hän taisi voittaa viidennellä eräpallolla. Toisen erän pelasi aggressiivisemmin ja voitin sen 6-1 ja kolmannen 6-4.
Toisella kierroksella sunnuntaina Saar voitti Makedonian Gorazd Srbljakin 6-1, 6-0. Taisi tulla helposti?
-Ei ihan, pelasimme neljää ensimmäistä geimiä 25 minuuttia. Sitten pelini vapautui ja loppu sujuikin hyvin.

Karl Kiur Saar valmentautuu Tere Tennise Keskuksessa Tallinnassa, mutta ilman valmentajaa. Hän on usein Kenneth Raisman harjoitusvastustaja.
Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Karl Kiur Saar kohtaa venäläiskarsija Matvey Mininin, joka voitti karsintojen viimeisellä kierroksella sunnuntaina Aleksi Löfmanin.

Katriin Saar jo toiselle kierrokselle

Katriin Saar eteni ensimmäisen kerran naisten 15.000$ ITF-kisan pääsarjaan. Yrityskertoja ei ole liiemmin takana, sillä  tämä on vasta hänen kolmas  naisten ammattilaiskisansa.
-Pelasin molemmat karsinta otteluni todella hyvin. Omaa aggressiivista peliäni, sanoi Katriin.
Voitto Seinäjoen Emilia Koivupuistosta tuli peliäkään menettämättä, sunnuntaina USAn Aimee Tarunin kanssa Katriin joutui tekemään hieman enemmän töitä. Voitto tuli lukemin 7-5, 6-1.

Viimeistä luokkaa yläasteella käyvää Katriinin tennistä tukee Viron tennisliitto ja hänen oma perheensä.
Katriinilla on henkilökohtainen valmentaja Marten Tamla, joka on valmentanut uransa varrella sekä Kaia Kanepia (WTA 107) että Anett Kontaveitiä (WTA 34), Viron naistenniksen keulakuvia. -Idoleilla ja esikuvilla on iso merkitys, sanoi Tamla. – Tennis vetää paljon tyttöjä lajin piiriin.

Katriin on pelannut juniorien ITF-kisoja ja pääsi tänä vuonna tavoitteeseen 400:n joukkoon. Ensi vuonna on ajatus olla sadan joukossa ja naisten WTA-rankingissa 700 paikkeilla.

Hienosti lähti Katriin Saaren urakka pääsarjassakin liikkeelle: hän otti voiton ensimmäisellä kierroksella sveitsiläiskarsija Naima Karamokosta luvuin 6-4, 6-3.
Toisella kierroksella vastaan tulee voittaja tiistaina pelattavasta ottelusta Margaux Bovy Belgia – Jacqueline Nylander Altelius Ruotsi.
Teksti: Riitta Närhi
a

Katriin Saar ja valmentaja Marten Tamla.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu