Jokinen ja Sarpola pääsarjaan

Julkaistu 11.11.2018 kategoriassa Tali Open 2018, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Nuutti Jokinen ja Masi Sarpola etenivät aluksi tasatahtiin karsinnan toisen kierroksen otteluissaan sunnuntaiaamuna Tali Open by Digitalist -kisassa.
Kumpikin otti breikin ensimmäisen erän alussa; Jokinen johti erää jo 4-1, Sarpola 3-1, kunnes heidän vastustajansa, Jokisen Pavle Daljev Serbiasta ja Sarpolan Patrik Hartmeier Sveitsistä, pääsivät peliin mukaan.
Nuutti Jokinen (kuvassa vas) vei 46 minuutissa avauserän 7-5, Sarpolan erävoitto tuli 49 minuutissa tie-breakissa 7-6(7-5).
Sarpola selvitti toisen erän nopeasti; hän voitti sen luvuin 6-1.
-Pelasin sen ihan yhtä hyvin kuin ensimmäisen erän, totesi Sarpola. – Vaikutti siltä, että Hartmeierilta meni hermo erätappiosta. Sain pari breikkiä melko helposti.
Sarpola syötti ottelussa kahdeksan läpisyöttöä, tuplia tuli viisi.
-Ässät tulivat tärkeisiin paikkoihin, sanoi Sarpola.
Ottelu kesti tunnin ja 12 minuuttia.
Nuutti Jokinen sen sijaan uurasti liki tunnin Sarpolaa kauemmin. Hän hävisi toisen erän 4-6. Daljev löi lujaa ja välillä tilanne näytti Jokisen kannalta jo huonolta. Daljev takoi ottelussa peräti 16 läpisyöttöä.
-Päätin vain hengata mukana, menipä syteen tai saveen, totesi Jokinen. – Kolmannesta erästä en muista muuta kuin että vastustaja löi matsipallon pitkäksi.
Niin teki, ja Jokinen voitti erän 6-3. Hän on nyt ensimmäisen kerran ITF Futures -kisan pääsarjassa.

Juho Kantola (vas) oli kolmas suomalaispelaaja karsinnan toisella kierroksella. Hänellä oli vastassaan Saksan Patrick Mayer, karsinnan kolmossijoitettu. Tämä otti nopeasti 5-0 johdon avauserässä, jonka jälkeen Kantola pääsi paremmin mukaan peliin. Saksalaisen voitto tuli tunnissa ja vartissa luvuin 6-1, 6-3.

Pääsarjaan menevät Jokisen ja Sarpolan lisäksi saksalaiset Christian Seraphim ja Patrick Mayer, virolaiset Karl Kiur Saar ja Kristjan Tamm, Venäjän Matvey Khomentovskiy sekä Espanjan Jaime Fermosell.

Teksti Riitta Närhi  Kuvat Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu