Heyman kaksinpelin voittoon

Julkaistu 17.11.2018 kategoriassa Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tali Open by Digitalist -voittaja Christopher Heyman.

Ykkössijoitettu belgialaisvasuri  Christopher Heyman piti pintansa 25.000$ ITF Futures -turnauksen, Tali Open by DIgitalist, loppuun asti. Pelaamissaan viidessä ottelussa hän ei menettänyt erääkään.
Loppuottelu kolmossijoitettua moskovalaista Evgenii Tiurnevia vastaan lauantaina alkoi jännittävästi; ensimmäistä peliä pelattiin 10 minuuttia Tiurnevin murtaessa heti Heymanin syötön.
Hyvin liikkuva, aina ajoissa olevan tuntuinen Tiurnev sai Heymanin juoksemaan taidokkailla sijoituksillaan. Heymanin vastamurron jälkeen edettiin tasatilanteeseen 5-5 saakka, mutta erän lopussa Heyman onnistui vielä murrossa, ja hän vei erän 55 minuutissa luvuin 7-5.
-Hänen tasoistaan vastaan ensimmäisen erän voitto oli todella tärkeä, totesi Heyman.

Evgenii Tiurnev

Tiurnev kaatui ensimmäisen erän alussa pallon tavoittelussa verkon tuntumassa pitkin pituuttaan kentälle ja se osoittautui kohtalokkaaksi. Tiurnev alkoi aristella vasenta polveaan toisessa erässä ja Heyman meni nopeasti 3-0 johtoon.
-Huomasin, että hänellä oli joku ongelma, mutta olen niin monet kerrat nähnyt hänen rentoilevan ottelussa ja tulevan sitten yhtäkkiä iskukykyisenä takaisin, kertoi Heyman ottelun jälkeen. – Olin siihen varautunut, mutta tällä kertaa niin ei käynyt.
Moskovalaisen onnistui pitää oma syöttönsä erän neljännessä pelissä, mutta katsomoon asti näkyi, ettei hän päässyt kunnolla vasemman jalkansa päälle. Sen vaikutus oli dramaattinen myös hänen syöttöihnsä. Niistä katosi voima ja terävyys.

Tiurnev voitti vielä kaksi peliä, toisen murrolla 1-5 tappioasemassa ja heti sen perään oman syötön pidolla, mutta Heymanin pysäyttäjäksi hänestä ei ollut.
Finaali oli ohi tunnissa ja 38 minuutissa kun Heyman voitti ottelun 7-5, 6-3.
Turnausvoitto oli hänen ensimmäisensä tänä vuonna ja kautta aikojen ensimmäinen ”kaksvitosissa”.

Heyman oli lauantaina vielä Andrian ATP Challenger-turnauksen pääsarjan ulkopuolella.
-Jos pääsen pääsarjaan, lähden sinne, sillä olin viime vuonna kisan loppuottelussa, totesi Heyman. -Muussa tapauksessa kisat ovat tältä vuodelta tässä. Tämä oli hieno päätös.

Teksti Riitta Närhi  Kuvat Tytti Nuoramo

Yksi kommentti

  1. Antti Kohonen sanoo:

    Riitalle suurkiitos loistavista kirjoituksista tennisturnauksen aikana!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu