Patrik Niklas-Salminen (vas.) ja Harri Heliövaara.

Nielsen ja Puetz finaaliin

Julkaistu 16.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen haastoivat Tali Openin nelinpelin ykkössijoitetun parin Tanskan Frederik Nielsenin ja Saksan Tim Puetzin välierissä lauantaina.

Heliövaara oli saanut perjantaisessa puolivälierässä loukkaantuneen selkänsä kuntoon fysioterapeutin käsittelyn ja jumpan jälkeen pelikuntoon, vaikka aamulla olikin ollut vaikeaa.
”Ei haitannut tänään suoritusta, saatoin pelata kuten halusin”, vakuutti Heliövaara.

Suomalaispari otti ensimmäisessä erässä yllättävän 5-0 johdon ja piti pintansa, vaikka vastustajat alkoivat saada peliään parempaan kuosiin. Heliövaara ja Niklas-Salminen veivät ensimmäisen erän 29 minuutissa 6-3.
”Oli erikoinen alku, mutta nelinpelissä tilanteet vaihtuvat nopeasti”, totesi Heliövaara.

Toisessa erässä edettiin tasatahtiin 5-5:een ennen kuin suomalaiset onnistuivat murtamaan Nielsenin syötön. 6-5 johtoasemassa Heliövaaran syötössä suomalaisilla oli 40-15 johto ja kaksi ottelupalloa. Heliövaara syötti siihen kaksi kaksoisvirhettä. Tasan 40/40 pelattiin no add -piste, jossa Niklas-Salminen löi lentolyönnin verkkoon.

Kolmen ottelupallon menetys tasoitti tilanteen 6-6:een, jossa pelattiin tie-break.  Suomalaispari johti sitä 4-2, mutta Nielsen/Puetz vei sen lopulta 7-5.
”Tällä tasolla pitää pelitaso pitää korkealla ja yrittää isoja ratkaisuja”, sanoi Niklas-Salminen. ”Harmittaahan noiden ottelupallojen menetys tosi paljon. Meillä olisi ollut vielä hyvin paukkuja sunnuntain finaaliin.”

Ottelutie-break, jossa pelataan 10:een, Nielsen/Puetz menivät 5-1 johtoon. Suomalaiset kirivät 4-6:een ja 5-7:ään, mutta pari virhettä antoivat ykkössijoitetuille 9-5 johdon.
Veitsi kurkulla suomalaiset saivat kerätyksi vielä kolme pistettä, mutta Puetzin syöttövuorossa ykkössijoitetut saivat kymmenennen pisteen ja pääsyn sunnuntaiseen loppuotteluun voitolla 3-6, 7-6(5) 10-8.

Finaalissa Nielsen ja Puetz kohtaavat sijoittamattomat Kroatian Tomislav Draganjan ja Venäjän Pavel Kotovin.

Nelintappiostaan ja sen aiheuttamasta harmituksesta huolimatta Heliövaara ja Niklas-Salminen voivat olla  tyytyväisiä saavutuksiinsa Tali Openista.
Niklas-Salminen sai kaksinpelin kolmannelta kierrokselta 7 ATP-pistettä, Heliövaara puolivälierästä 15 pistettä.

”On ollut pitkä kausi. Nyt vähän lepoa”, sanoi Niklas-Salminen. ”Sitä ennen haen polviin kortisonipiikit.”.  Heliövaara lähtee ensi viikolla häämatkalle kahdeksi viikoksi.
”Pelaan kuitenkin joulukuussa yleiset SM-kisat Turussa”, kertoi Heliövaara.

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Tennisliitto

T

 

Yksi kommentti

  1. Sami Juuraskoski sanoo:

    Jos suomalaiset johtivat 40-15, niin silloinhan heillä oli kolme ottelupalloa, ei kaksi. En ole ikinä kuullutkaan mistään no add – pisteestä, se on deciding point, suomeksi tasauspiste tai tasoituspiste. No AD -scoring (huomaa kirjoitusasu) sen sijaan on olemassa, se juuri tarkoittaa ettei etua (AD) pelata, jolloin tasauspiste on käytössä.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu