Emil Ruusuvuori tavoittelee neljättä ATP Challenger -turnausvoittoaan suununtaina.

Ruusuvuori kaksinpelin finaaliin

Julkaistu 16.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Emil Ruusuvuori (ATP 141) päättää kautensa sunnuntaina Tali Openin kaksinpelin loppuottelussa. Hän voitti tunnin ja 48 minuutin pituisessa välieräottelussa Valko-Venäjän Ilya Ivashkan (ATP 138).

Miesten rankingeissa ei ollut isoa eroa eikä iso eroa näyty sen puoleen taidoissa eikä pelitemmossakaan kentällä. Ensimmäistä erää pelattiin tunti ja kaksi minuuttia, ja se meni Ruusuvuorelle tie-breakin kautta 7-6(5).

Toisen erän kahta ensimmäistä peliä pelattiin 18 minuuttia – niistä toisen pelin kestäessä tuosta ajasta valtaosan etujen vaihtuessa pitkään pelaajalta toiselle.
”Se oli erittäin tärkeä peli ja siinä koeteltiin sekä henkisesti että fyysisesti todella paljon. Oli hyvä, että sain voitetuksi sen”, huokasi Emil.
Ruusuvuoren 2-0 johto oli ottelun kulminaatiopiste ja vei hänet lopulta 6-3 erävoittoon.

Ottelu kesti tunnin ja 48 minuuttia.
”Sunnuntaina pelaan kauden viimeistä ottelua, finaalia. Kaiken jätän siinä ottelussa kentälle”, vakuutti Ruusuvuori.

Haussa on siis hänen neljäs ATP Challenger -kaksinpeliturnausvoittoonsa.

Loppuottelussa Ruusuvuori kohtaa 29-vuotiaan Egyptin Mohamed Safwatin, joka on edennyt finaaliin erääkään menettämättä.  Eniten pelejä, seitsemän, Safwat menetti puolivälierissä Ruotsin Elias Ymerille. Lauantaina Talissa kukistui välierässä Espanjan Carlos Taberner luvuin näytöstyyliin 6-1, 6-3.

Ruusuvuori ja Safwat kohtaavat nyt kolmannen kerran. Vuonna 2017 Tali Openissa, joka oli tuolloin ITF Futures -kilpailusarjaa, Ruusuvuori voitti Safwatin välierissä 6-7(4), 7-5, 6-1, mutta viime vuonna Davis Cupissa Egyptissä Safwat otti revanssin luvuin 6-4, 7-6(7).

Tali Openin kaksinpelin loppuottelu pelataan Talissa sunnuntaina klo 14.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu