Tim Puetz ja Frederik Nielsen Tali Open 2019 nelinpelin voittajaksi.

Nielsen ja Puetz nelinpelivoittajiksi

Julkaistu 17.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tanskan Frederik Nielsen ja Saksan Tim Puetz voittivat nelinpelin loppuottelussa sijoittamattomat Kroatian Tomislav Draganjan ja Venäjän Pavel Kotovin 7-6(2) 6-0.

Nielsen ja Puetz olivat se pari, joka välierissä oli liki kaksi erää liemessä Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen kanssa, mutta etenivät loppuotteluun kuilun partaalta, kun selvisivät kolmesta suomalaisten ottelupallosta.

Nielsen ja Puetz ”löysivät” toisensa huhtikuussa Münchenin ATP250-turnauksessa, jossa pelasivat ensimmäisen kerran – ja ottivat ensimmäisen turnausvoittonsa.

”Tietenkin tunsimme toisemme eri turnauksista, koska olimme samoissa rankinglukemissa. Päätimme kokeilla, miten yhteispelimme sujuisi”, kertoi Nielsen.
Ja hyvinhän se sujui, heti Münchenin voiton jälkeisellä viikolla he pelasivat parina Aix En Provancessa ATP Challenger 125 -turnauksessa ja etenivät loppuotteluun. Kitzbühelin ATP250-turnauksessa he olivat heinäkuussa välierissä ja Pietarissa syyskuussa puolivälierissä.

Viikko sitten he voittivat Bratislavan ATP Challeger 110 -turnauksen ja nyt siis Talissa, Helsingissä ATP Challenger 80 -kisan.

Pari on palkannut valmentajakseen takavuosien puolalaisen nelinpelitaituri Mariusz Furstenbergin, joka oli heidän mukanaan myös Helsingissä.
”Meillä on omat tennisvalmentajat kotimaassamme,  mutta Mariusz valmentaa meitä erityisesti  nelinpeliin ja parityöskentelyyn”, kertoi Nielsen.

”Onhan tämä kahden valmentajan pitäminen palkkalistoilla kallista, mutta meille se on investointi, josta kannattaa maksaa”, sanoi Nielsen. ”Menestyi kyllä tuo rahan takaisin.”

”Furstenberg oli nelinpelissä ATP-rankingissa parhaimmillaan sijalla 6. Hän ei ole ennen ollut valmentajana, tämä on hänelle uutta, mutta niin myös minulle. En ole koskaan ennen tehnyt töitä tällä tavoin nelinpelin eteen”, kertoi Tim Puetz.

Nielsen on voittanut Wimbledonin miesten nelinpelin vuonna 2012 britti Jonathan Marrayn parinsa. Taitoa siis on, mitä uutta Furstenberg voi heille tuoda?

”Onhan Federerilläkin valmentaja”, muistutti Nielsen. ”Peli muuttuu, aina voi oppia uutta ja kehittää entistä. Nelinpeli on entistä nopeampaa, nykyisin pelataan takaakin pitkiä ralleja ja peliä on vaikeampaa lukea. Myös teknologia, pallot, mailat ja kenttäpinnoitteet ovat muuttaneet ja muuttavat peliä.”

Nielsen ja Puetz jatkavat parina ensi vuonna. Kannattaa seurata, mihin vielä yltävät.

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu