Emil Ruusuvuori, Tali Open 2019 voittaja

Ruusuvuorelle neljäs ATP Challenger -turnausvoitto

Julkaistu 17.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Emil Ruusuvuori päätti 2019 kauden parhaalla mahdollisella tavalla, voittamalla kotihallissaan oman seuransa HVS:n järjestämään ATP Challenger 80 -turnauksen kaksinpelin.

Hän sai voitostaan 80 ATP-pistettä, jotka nostavat hänet maanantaina 18.11. ilmestyvällä ATP-rankinglista sijojen 120-125 paikkeille. Palkintorahaa Ruusuvuori kuittasi 6.190 euroa.

Ruusuvuori kohtasi loppuottelussa Egyptin 29-vuotiaan Mohamed Sawfatin, joka tavoitteli uransa ensimmäistä ATP Challenger -turnausvoittoa. Miehet olivat kohdanneet aiemmin kahdesti ja voitot olivat 1-1. Tasavahvaa ottelua oli siis lupa odottaa ja sellainen saatiin.

Hienosti liikkuva ja monipuolisesti pelaava Safwat aloitti ensimmäisen erän murtamalla Ruusuvuoren syötön erän kolmannessa pelissä. Ruusuvuori teki vastamurron heti perään ja kun onnistui murrossa toistamiseen kirjattiin erä hänelle 6-3. Ottelua oli  kulunut tuolloin 34 minuuttia.

Toisen erä oli tasainen; nähtiin pitkiäkin palloralleja, paljon rystykrosseja ja temmonvaihteluita. Erän viidennessä ja kuudennessa pelissä pelaajat tekivät toistensa syötöissä murrot, mutta muutoin edettiin 6-6:een ja tie-breakiin. Sen Safwat voitti 7-4.

Ratkaisevassa kolmannessa erässä Ruusuvuori mursi Safwatin syötön otti 4-2 johdon ja eteni siitä 6-2 erävoittoon. Ottelu, joka siis päättyi 6-3, 6-7(4), 6-2, kesti kaksi tuntia ja yhdeksän minuuttia.

”Oli vaativa ottelu”, huoahti Ruusuvuori. ”Ei kenties aivan parasta tennistäni, mutta tuli paljon onnistumisia. Pari juttua piti ottelun kuluessa muuttaa, että sain luotua Safwatille painetta.”
”Kolmannen erän alku oli haastavin, kun siinä oli omassa pelissäni pieni suvantovaihe. Yritin saada hänet juoksemaan ja iskeä sitten hyvistä paikoista.”

Ruusuvuorella Tali Openin loppuottelu oli kauden viimeinen, ja siitä alkoi 8-9 päivän loma
”On tärkeää saada pieni breikki, jolloin ajatukset ovat kokonaan pois tenniksestä ja voin tehdä ihan muuta.”
Joulukuussa Ruusuvuori menee pariksi viikoksi Rafael Nadal -akatemiaan Mallorcalle treenaamaan.
”Kun voitin Mallorcalla ATP Challengerin, Tony Nadal kertoi minulle, että saan mennä sinne treenaamaan milloin haluan.”

”Harjoittelemme varmaan sekä pelillisiä että fyysisiä juttuja. On valmistauduttava mahdollisiin viiden erän otteluihin kauden ensimmäisessä Grand Slam -kisassa Australiassa, jossa olosuhteet ovat vaativat.”
Ennen Australiaa Ruusuvuoren tavoite on päästä mukaan ATP 250-kisaan Dohaan, joka pelataan loppiaisviikolla.
Näin siis Emil Ruusuvuori – lähellä ATP- ja Grand Slam -turnauksia.  Koskahan näemme hänen pelaavan seuraavan kerran Suomessa.

Teksti Riitta Närhi
Kuvat Tytti Nuoramo

2 kommenttia

  1. Antti Kohonen sanoo:

    Suurkiitos Riitta erinomaisesti kirjoitetuista uutisista turnauksen aikana ja sitä ennen. Parasta A-luokkaa!

    Toivottavasti ensi vuoden turnauksen aikaan jatkat samaan malliin.

  2. Antti Kohonen sanoo:

    Suurkiitos Riitta erinomaisesti kirjoitetuista uutisista turnauksen aikana ja sitä ennen.

    Toivottavasti ensi vuoden turnauksen aikaan jatkat samaan malliin.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu