Iltasessiossa Laaksoselle voitto ja Niklas-Salmiselle tappio – Virtanen ja Heliövaara tähdittävät keskiviikkoa

Julkaistu 16.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HPP Openin kolmas pelipäivä on saatu päätökseensä. Iltasession viimeisissä otteluissa toiseksi sijoitettu Henri Laaksonen eteni toiselle kierrokselle, mutta sen sijaan Patrik Niklas-Salmisen oli taipuminen tiukassa taistossa.

Keskiviikkona suomalaisista nähdään tositoimissa keskuskentällä Otto Virtanen klo 17.00 ja Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer noin klo 18.30. Lisäksi Niklas-Salminen/Viktor Durasovic avaa nelinpelinsä illalla ja suomalais-sveitsiläinen Laaksonen jatkaa kaksinpelejään klo 15.00.

OTTELUOHJELMA
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA

Ennen iltaotteluiden alkua oli tapahtunut jo paljon, sillä Emil Ruusuvuori vetäytyi turnauksesta (lue lisää) ja iltapäivällä saatiin kaksi ilouutista nelinpelikentiltä Eero Vasa/Iiro Vasa ja Otto Virtanen/Jürgen Zopp edetessä puolivälieriin (lue lisää).

LAAKSONEN: ”LYÖNTI ALKOI JO LÖYTYÄ”

Laaksonen (ATP-97) kohtasi iltasession avauksessa entisen maailmanlistan 33. uzbekistanilaisen Denis Istominin (ATP-244).

Laaksonen ei antanut vanhojen meriittien häiritä pelaamistaan, vaan pelasi ehjästi alusta loppuun asti kirjauttaen voiton erin 6-3, 6-3. Talin yleisö pääsikin useaan otteeseen taputtamaan Laaksosen koville kämmenlyönneille.

– Lyönti alkoi jo löytyä. Ihan hyvä avaus kokonaisuudessaan. Hieman oli vielä tekemistä ajoituksen kanssa, välillä pallot lähtivät vähän lentelemään. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa turnausta eteenpäin, sanoi Laaksonen.

NIKLAS-SALMINEN TAIPUI KOKENEEN SOUSAN KÄSITTELYSSÄ

Päivän viimeisessä ottelussa Niklas-Salminen (ATP-590) haastoi ennakkoluulottomasti 32-vuotiaan Joao Sousan (ATP-147). Niklas-Salminen yritti kaikin keinoin horjuttaa entistä maailmanlistan 28., mutta tällä kertaa keinovalikoimasta ei aivan löytynyt avaimia voittoon.

Avauserässä Sousa oli niskan päällä vieden sen 6-3. Toisesta erästä muodostui todella tasaväkinen ja siinä Niklas-Salmisen kovat syötöt sekä monipuolinen peruspelaaminen verkoille nousuineen veivät ratkaisun aina tie-breikkiin asti. Suomalaispelaaja johti 6-4, mutta kaksoisvirhe ja Sousan läpisyöttö tasoittivat tilanteen. Niklas-Salminen sai vielä kaksi eräpalloa, mutta portugalilaisen toinen ottelupallo toi lopulta ratkaisun 6-3, 7-6(9).

– Ensimmäinen erä oli haastava, en oikein päässyt rytmiin ja syöttökään ei toiminut. Hiljalleen paransin ja lähelle pääsin – olisi ollut hienoa nähdä kolmas erä. Suurin ero voiton ja tappion välille jäi varmasti syöttötekemisessä.

Yksi kommentti

  1. […] Otto Virtanen avaa kaksinpelinsä HPP Openissa keskiviikkona klo 17.00 Ramkumar Ramanathania vastaan. Virtasen ottelun jälkeen on vauhdissa Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer – lue lisää täältä. […]

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu