Heliövaara/Rojer jatkoivat vahvaa kulkuaan välieriin – ”Ensimmäisen erän lopusta alkaen tasoero alkoi näkyä selvemmin”

Julkaistu 18.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Torstaina pelattiin nelinpelin puolivälierät ATP Challenger -turnaus HPP Openissa. Välierissä nähdään suomalaisväriä, kun neljän parhaan joukkoon etenivät ykkössijoitetut Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer ja Otto Virtanen/Jürgen Zopp (lue lisää täältä).

NELINPELIN VÄLIERÄT
[1] Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer – N. Sriram Balaji/Divij Sharan | perjantai 19.11. noin klo 18.00
Otto Virtanen/Jürgen Zopp – Alexander Erler/Lucas Miedler | perjantai 19.11. noin klo 15.00

Heliövaaran ja Rojerin taidokas peli liikaa belgialaisparille

Suomalaispelit jatkuivat pääkentällä päivän viimeisessä ottelussa, kun välieräpaikkaa tulivat hakemaan nelinpelin maailmanlistan 66. Heliövaara ja 39. Rojer. He kohtasivat enemmän kaksinpeliin erikoistuneet belgialaiset Kimmer Coppejansin (kaksinpelin ATP-211) ja Joris De Looren (kaksinpelin ATP-695).

Ottelu alkoi tasaisesti ainakin tulostaulun mukaan. Heliövaara/Rojer pitivät kolme ensimmäistä syöttöään helposti, kuten tekivät myös belgialaiset, vaikka kärkisijoitetuilla oli peräti seitsemän murtomahdollisuutta. Belgialaisetkin saivat ensimmäiset murtopallonsa erän seitsemännessä pelissä, mutta hekään eivät onnistuneet ja kohta tilanne oli 4-4. Erän kymmenes peli toi lopulta ratkaisun, kun Heliövaara/Rojer vihdoin onnistuivat murrossa, mikä toi erän 6-4.

Toisessa erässä nelinpelin erikoismiehet laittoivat uuden vaihteen silmään ja karkasivat maisemaan. Vahvat syötöt ja verkon täydellinen haltuun ottaminen siivittivät Heliövaaran ja Rojerin 5-1 johtoon. Coppejans/De Loore virittelivät hieman kiriä, mutta se ei riittänyt vaan tulostaululle iskettiin lukemat 6-4, 6-3.

– Tämä oli hyvä ottelu meiltä. Erityisesti Harri pelasi uskomattomasti, hänen palautuksensa olivat todella hyviä. Loimme tänään paljon mahdollisuuksia, mikä on aina hyvä asia. Kokonaisuutena tasainen ja varma suoritus, vaikka lopussa vastustajat saivatkin muutamat pelit, sanoi Rojer.

– Ensimmäisen erän lopusta alkaen tasoero alkoi näkyä selvemmin. Oli hienoa olla kentällä, kun ei tullut juurikaan virheitä ensimmäisen erän lopusta toisen erän 5-1 johtoon. Ei sitä muutamaa peliä kannata juurikaan murehtia, tätä on tennis ja marginaalit ovat pieniä nelinpelissä.

Rojer kertoo viihtyneensä erinomaisesti Suomessa. Entiselle maailman kolmoselle pelaaminen Challenger-tasolla ei ole hetkeen ollut ajankohtaista – viimeisin kerta ennen tätä viikkoa oli vuonna 2010. Talin Challengerissa hän pelasi vuonna 2008.

– Olin täällä viimeksi kolme vuotta sitten ja silloin oli todella mukavaa Tennisliigassa. Nytkin täällä näkyy paljon tuttuja kasvoja.

OTTELUOHJELMA
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA

NELINPELIN VÄLIERÄT

[1] Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer – N. Sriram Balaji/Divij Sharan | perjantai 19.11. noin klo 18.00
Otto Virtanen/Jürgen Zopp – Alexander Erler/Lucas Miedler | perjantai 19.11. noin klo 15.00

NELINPELIN PUOLIVÄLIERÄT

[1] Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer – Kimmer Coppejans/Joris De Loore 6-4, 6-3
N. Sriram Balaji/Divij Sharan – Denis Istomin/Courtney John Lock 7-5, 6-2
Alexander Erler/Lucas Miedler – Sanjar Fayziev/Markos Kalovelonis 6-3, 7-6(3)
Otto Virtanen/Jürgen Zopp – Eero Vasa/Iiro Vasa 6-4, 6-2

Yksi kommentti

  1. jukka sanoo:

    Taas kerran täytyy todeta, että dubbeli on hienoa yleisöviihdettä. Säännöt no-ad:eineen ja matchtiebreikkeineen ovat hienosti tasoittaneet mahdollisia tasoeroja niin, että jännitys säilyy loppuun asti.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu