Nelinpelimestaruudesta pelaavat Heliövaara/Rojer – Erler/Miedler

Julkaistu 19.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HPP Openin nelinpelin loppuottelussa kohtaavat ykköseksi sijoitetut Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer ja Alexander Erler/Lucas Miedler. Loppuottelu pelataan lauantaina klo 12.00 alkaen, jonka jälkeen pelataan kaksinpelin välierät – katso ohjelma täältä.

NELINPELIN VÄLIERÄT
[1] Harri Heliövaara/Jean-Julien Rojer – N. Sriram Balaji/Divij Sharan 6-4, 6-2
Alexander Erler/Lucas Miedler – Otto Virtanen/Jürgen Zopp 7-6(3), 6-3

Heliövaara: ”Tämä oli hyvä peli meiltä – ei kuitenkaan mikään täydellinen, sieltä löytyy vielä parannettavaa”

Yläkaavion välierässä kohtasivat kokeneet nelinpeliparit kärkisijoitetut Heliövaara/Rojer ja intialaiset N. Sriram Balaji/Divij Sharan.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa merkeissä molempien parien pitäessä syöttövuoronsa. Ensimmäinen murto saatiin erän seitsemännessä pelissä, kun Heliövaaran refleksit toimivat verkolla painaen lentolyönnin vastustajien selkien taakse. Tilanteessa 5-4 asteli suomalaispelaaja vielä sinetöimään erävoiton vahvan syöttönsä turvin.

Toisen erän alkuun nähtiin kolmessa ensimmäisessä pelissä no-ad-pisteet. Murtokin saatiin kolmannessa pelissä, kun Rojerin hyvä palautus pakotti Balajin verkolla virheeseen. Murron turvin Heliövaaran ja Rojerin peli vapautui entisestään ja he ottivat toisen murron perään kiihdyttäen otteluvoittoon 6-4, 6-2.

– Tiesimme vastustajien voivan olla haastavia, mutta meillä oli hyvä suunnitelma otteluun. Onnistuimme toteuttamaan suunnitelmaamme ja olimme vahvoja syöttövuoroissamme, mikä oli avain ottelun voittoon, kommentoi Rojer.

Entinen nelinpelin maailmanlistan kolmonen Rojer on pelannut viimeksi Challenger-kiertueella vuonna 2010.

– En ajattele sitä mikä turnaus on kyseessä. Tykkään vain pelata tennistä ja minulla on kaikkiin turnauksiin sama lähestymistapa. Täällä on ollut todella mukavaa pelata – tunnen täältä paljon ihmisiä, joten koko viikko on ollut hyvä.

Heliövaara allekirjoittaa Rojerin tavoin ottelun ratkaisevaksi asiaksi heidän syöttötyöskentelynsä.

– Tämä oli hyvä peli meiltä – ei kuitenkaan mikään täydellinen, sieltä löytyy vielä parannettavaa. Koko ajan oli sellainen tunne, että pystymme murtamaan vastustajan syötön. Saimmekin kolme murtoa ja vastustajat eivät saaneet yhtään.

Erler: ”Oli todella tasainen välierä kaikinpuolin”

Toisessa välierässä Otto Virtanen ja Jürgen Zopp taipuivat itävaltalaisparille Alexander Erler/Lucas Miedler 6-7(3), 4-6.

– Ensimmäisen erän alussa oli meillä murtopalloja, joita ei saatu hyödynnettyä. Luulen, että ottelusta olisi muodostunut erilainen, jos ne olisimme saaneet. Siitä lähtien oli tiukkaa, tie-breikki ja yksi murto toiseen erään. Ei tuntunut, että olisimme jääneet missään erityisesti jälkeen, vaan he olivat hieman terävämpiä ja huolellisempia ratkaisuhetkissä, sanoi Virtanen.

Erler/Miedler ovat pelanneet uskomattoman loppukauden. Kaksikko tuntee toisensa junioreista lähtien, mutta ensimmäistä kertaa he pelasivat ammattilaiskiertueella parina Kitzbühelin ATP-turnauksessa. Villin kortin kisaan saanut pari yllätti kaikki ja voittivat turnauksen.

– Meillä on käynnissä jälleen hyvä viikko. Oli todella tasainen välierä kaikinpuolin. Syöttömme olivat eduksemme ja ylsimme finaaliin, sanoi Erler.

OTTELUOHJELMA
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu