Kuva: WTA

Ranskan avointen naisten kaksinpelin mestari vuodelta 2017, Latvian Jelena Ostapenko

Julkaistu 17.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Ostapenko juhli tuplamestaruutta Talissa 2013

Nuori 16-vuotias Latvian supertähti yllätti totaalisesti kaikki kanssakilpailijansa Talin Tenniskeskuksessa vuonna 2013, ja korjasi itselleen sekä kaksin- että nelinpelin mestaruudet muiden kilpailijoiden nenän edestä.

Nuoren iän takia Jelena pelasi naisten ammattilaisturnausten ohella tuolloin vielä myös junioreiden ITF-kiertueella. Talin mestaruuksien jälkeisenä vuonna Jelena nappasikin sitten jättipotin juniorikiertueella, voittaen alle 18-vuotiaiden tyttöjen Wimbledonin kaksinpelin mestaruuden. Samana vuonna, 2014, Jelenan junioriranking oli korkeimmillaan sijalla 2.

Jelenan nousu tennismaailman huipulle on ollut huikea menestystarina, vaikkakin hän on ollut jo hyvin nuoresta iästä lähtien todellinen superlupaus. Vuonna 2012 Jelenan vuoden päätösranking oli 892. Muutaman vuoden kuluttua tuosta, eli vuonna 2015, Jelena oli nostanut itsensä jo reilusti alle 100 pelaajan joukkoon WTA-listalla, vuoden päätösrankingin ollessa 79. Korkeimmillaan Jelenan kaksinpelin ranking on ollut vuonna 2018, jolloin hän löytyi sijalta viisi WTA-listalta.

Täytyy muistaa, että vaikka Ranskan avointen naisten kaksinpelin mestaruus onkin Jelenan tähänastisen uran suurin saavutus, niin jo heti seuraavana vuonna, 2018, Jelena pelasi naisten kaksinpelin Wimbledonin tennisturnauksen välierissä.

Tällä hetkellä Jelenan pelit ovat menneet sen verran menestyksekkäästi, että nykyinen kaksinpelin WTA-ranking on 16 ja nelinpelin WTA-ranking puolestaan niinkin korkea kuin 9.

Tänä vuonna Jelena onkin menestynyt Grand Slameissa paremmin nelinpelissä kuin kaksinpelissä. Hän on pelannut niin Ranskan avoimissa kuin Wimbledonissa aina semifinaalissa asti yhdessä vakiparinsa Ukrainan L. Kichenokin kanssa.

Menestystä on tullut mixtissäkin. Vuonna 2019 Jelena ylsi finaaliin asti Wimbledonissa yhdessä Ruotsin Robert Lindstedtin kanssa.

Yhteensä WTA-turnauksia kaksinpelissä Ostapenko on voittanut tähän mennessä viisi ja nelinpelissä kuusi.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu