Emil Ruusuvuori, Tali Open 2019 voittaja

Suomen tämän hetken yksi suurimmista supertähdistä, Emil Ruusuvuori

Julkaistu 20.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Emil valloitti Talin 2019

Nuori ja lahjakas Suomen tenniksen uusi supertähti, 23-vuotias Emil Ruusuvuori, on yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista tennispelaajista maailman huipulla.

Ruusuvuoren tehdessä nousua kohti maailman tenniseliittiä, hän valloitti myös Talin Tenniskeskuksessa järjestetyn Tali Openin kaksinpelin vuonna 2019. Loppuottelussa kaatui Egyptin 29-vuotias Mohamed Sawfat tiukassa kolmieräisessä ottelussa.

Myös Emil, monien muiden huippupelaajien tapaan, on näyttänyt kuuluvansa tulevaisuuden huipputähtien joukkoon jo nuorena. Korkein sijoitus Emilillä poikien alle 18-vuotiaiden rankinglistalla on neljäs. Juniorirankingia hienosti nostattivat mm. US Openin poikien sarjan kaksinpelin semifinaalipaikka ja vuoden päätösturnauksen Mastersin kaksinpelin voitto.

Junioriuran jälkeen Emilin nousu miesten maailmanlistalla kohti ehdotonta huippua oli nopeaa. Menestystä ja voittoja pienemmistä miesten kisoista kertyi kovaa tahtia, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Emilin on vieläkin mahdollista nostaa niin kaksin- kuin nelinpelinkin rankingiaan yhä korkeammalle.

Tähän mennessä Emilin kaksinpelin rankingennätys on sija 42 tältä heinäkuulta.

Ensimmäinen ATP-voitto vielä puuttuu, mutta tuskin sitä tarvitsee enää kauan odottaa. Emil ylsi jo kaksinpelin ATP-finaaliin aiemmin tänä vuonna Intian Punessa.

Suomalaisen yleisön suurempaan tietoisuuteen Ruusuvuori nousi toden teolla Espoo Metro Areenassa pelatussa Davis Cup- ottelussa Itävaltaa vastaan, voittaen sen hetkisen maailmanlistan viitosmiehen Dominic Thiemin.

Aika näyttää tuleeko Ruusuvuoresta vieläkin kovempi tennistähti kuin maamme entisestä supertähdestä Niemisestä. Joka tapauksessa Emilin tulevaisuus maailmantähtien joukossa tenniskentillä näyttää erittäin lupaavalta jo nyt.

2 kommenttia

  1. Markus sanoo:

    Onko tämän jutun tarkoitus vihjaist, että Emil olisi HPP-openissa mukana? En usko…

  2. Pauli Eino sanoo:

    Emil on toki jo erittäin hyvä pelaaja, mutta ei kuitenkaan vielä supertähti. Kun takana on muutama ATP kisan voitto ja nousu top kymppiin, voidaan jo puhua supertähdestä.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu