Kuva: WTA / Getty Images

Mladenovicin visiitti Talissa 2010

Julkaistu 7.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Nelinpelimestaruus ranskalaiselle Suomesta

Ranskan nykyinen tennistähti, 29-vuotias Kristina Mladenovic, keräsi pisteitä ja oppia tulevaa sekä nykyistä huippu-uraansa varten 17-vuotiaana Talin Tenniskeskuksessa 2010.

Tuolloin matka katkesi kuitenkin puolivälierässä Suomen Emma Lainetta vastaan. Laine voitti tuolloin vielä juniori-ikäisen Mladenovicin suoraan kahdessa erässä. Nelinpelissä yhdessä ukrainalaisen Julya Beyegelzimerin kanssa tulikin sitten täyspotti. Kakkossijoitettu pari voitti finaalissa helposti suoraan kahdessa erässä Iso-Britannian Tara Mooren ja Tsekin Kristyna Pliskovan.

Talin Tennisturnauksen jälkeen Mladenovicin tennisura hakee vertaistaan. Kristina on pelannut yhdeksän kertaa naisten nelinpelien Grand Slam -finaaleissa voittaen niistä kuusi. Korkeimmillaan Kristina on ollut nelinpelin maailmanlistalla sijalla yksi vuodelta 2019. Kaksinpelissä paras suoritus Mladenovicilla on puolivälieräpaikka niin Ranskan avointen (vuonna 2017) kuin Yhdysvaltain avointen (vuonna 2015) Grand Slam -turnauksissa. Kaksinpelin tähän mennessä paras sijoitus Kristinalla on kymmenes sija.

Mladenovic on pelannut Grand Slam -turnauksissa kaksin- ja nelinpelin lisäksi mixtiä erittäin menestyksekkäästi. Hänen tuorein mixtimenestys on tältä vuodelta Australian avoimesta mestaruusturnauksesta, jolloin hän voitti mestaruuden yhdessä Kroatian Ivan Dodigin kanssa. Tuo Grand Slam -mestaruus ei ollut yllätys, sillä hän on voittanut Grand Slameissa mixtin yhteensä kolme kertaa. Mestaruuksien lisäksi Kristinalla on yksi finaalipaikka ja yksi semifinaalipaikka takataskussaan.

Grand Slam -menestyksensä lisäksi on Mladenovic voittanut naisten maajoukkueturnauksen, Billie Jean King Cupin (entinen Fed Cup), vuonna 2019 sekä voittanut Hopman Cupin vuonna 2017. Hän on muutenkin menestynyt ammattilaiskiertueella erinomaisesti. Kristina on voittanut yhden WTA-tason kaksinpeliturnauksen ja 26 WTA-tason nelinpeliturnausta.

Kristina oli jo nuorena huippulahjakas ja loi pelaajan uraa junioritoureilla. Yksi merkittävimpiä saavutuksia on junioreiden alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjan Euroopan mestaruus vuonna 2007. Vuonna 2009 olikin Kristinalla aika tehdä tulosta alle 18-vuotiaiden tyttöjen Grand Slam -tasolla. Tuolloin hän voitti Ranskan avointen tyttöjen sarjan kaksinpelissä. Samana vuonna Mladenovic saavuttikin parhaan juniorirankinginsa ollen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maailmanlistalla ykkönen. Seuraavana vuonna tulivat Wimbledon finaalit tyttöjen sarjassa niin kaksin- kuin nelinpelissäkin. Samana vuonna, 2009, Mladenovic aloitti ammattilaisuransa naisten ammattilaiskiertueella.

Mladenovicin peliura jatkuu edelleen menestyksekkäästi ja hänen tämänhetkinen WTA-listasijoituksensa kaksinpelissä on 123 ja nelinpelissä 27. Ikänsä puolesta Kristinalla on edessään vielä monta hyvää pelivuotta ammattilaistourilla.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu