HPP Openin suomalaiset: Virtanen ja Kulikova keihäänkärkinä

Julkaistu 11.11.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HPP Openissa nähdään tulevana viikkona lukuisia suomalaisia. Päähuomio kiinnittyy suoraan turnauksen pääsarjassa nähtäviin suomen kärkipelaajiin Otto Virtaseen ja Anastasia Kulikovaan. Tulitukea kärjen takaa antavat muun muassa Aleksi Löfman ja Laura Hietaranta.

Virtanen saapuu Taliin hurjassa vireessä

Virtanen on tehnyt viime viikkoina tuhoisaa jälkeä ATP Challenger -kiertueella. Toissa viikolla suomalainen voitti Ranskassa nelinpelin mestaruuden yhdessä Viktor Durasovicin kanssa. Virtanen matkusti kiireellä loppuottelun jälkeen Italiaan ja pelasi itsensä karsinnoista läpi Bergamon pääsarjaan. Viikon päätyttyä suomalainen kruunattiin turnausvoittoon häviämättä erääkään. Virtanen voitti viikon aikana yhteensä 7 ottelua, kaksi karsinnoissa ja viisi pääsarjassa.

Tällä viikolla suomalainen on jatkanut hurjaa virettään Roannen Challenger-kilpailussa. Virtanen kaatoi avauskierroksella turnauksen hallitsevan mestarin Hugo Grenierin. Toisen kierroksen voitolla Virtanen venytti kaksinpelin voittoputkea jo yhdeksään otteluun. Roannen turnauksen puolivälierissä suomalainen pelaa perjantai-iltana.

Virtasen erinomaiset otteet ovat myös näkyneet ranking-listalla. Maanantaina julkaistulla uudella ATP-listalla Virtanen kipusi uuteen ennätysrankingiin 195. Viime vuonna Virtanen taipui HPP Openin avauskierroksella, joten suomalaisella on hyvä mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan kauden viimeisessä kilpailussa.

Virtasen lisäksi suomalaisista pääsarjassa nähdään varmuudella villin kortin saanut Aleksi Löfman. Sunnuntaina alkavissa karsinnoissa pääsarjapaikkaa hakee myös syyskuussa Davis Cup maajoukkueenkin mukana nähty Eero Vasa. Nelinpelissä nähdään mukana ainakin jo kaksi turnausvoittoa tällä kaudella haastajakiertueella saavuttanut Patrik Niklas-Salminen.

Kulikova tekee paluuta kilpakentille

Suomen naisten ykköspelaaja Anastasia Kulikova tekee pikkuhiljaa paluuta kilpakentillä loukkaantumisen jäljiltä. Loukkaantumisista kärsinyt Kulikova on ollut kentiltä sivussa aina US Openin karsinnoista lähtien. Suomalainen pelasi Slovakiassa kaksi turnausta edellisinä viikkoina, mutta molemmissa kilpailuissa Kulikovan pelit päättyivät avauskierrokselle.

Ennen kesän loukkaantumista, Kulikova oli erinomaisessa nosteessa ammattilaiskiertueella. Keväällä Kulikova voitti uransa isoimman turnauksen, kun voitto irtosi naisten 25,000 dollarin turnauksesta Kroatiasta. Lisäksi suomalainen pääsi toukokuussa ensimmäistä kertaa pelaamaan Grand Slamin karsinnoissa Ranskan avoimissa. Kulikova eteni siellä aina karsintojen päätöskierrokselle. Uransa korkeimman ranking-sijoituksen WTA-179 Kulikova saavutti kesäkuussa. Pitkä pelaamattomuus on laskenut suomalaisen tämän hetkisen rankingin 257. sijalle.

Kulikovan lisäksi Talissa nähdään kovakuntoinen Laura Hietaranta. Ammattilaiseksi siirtynyt Hietaranta on takonut tämän vuoden aikana hienoja tuloksia ITF-kiertueella: saldona 2 kaksinpeli- ja 3 nelinpeliturnausvoittoa. Hietarannan hyvästä vireestä kertoo myös voitto viime viikolla Viron ITF-turnauksessa HPP Openin toiseksi sijoitetusta Dalila Jakupovicista, joka on aiemmin ollut WTA-listan 69. Lue lisää nousukuntoisen Hietarannan kuulumisia täältä.

Naisten turnauksen pääsarjassa nähdään Kulikovan ja Hietarannan lisäksi villit kortit saaneet Stella Remander ja Ella Haavisto.

Osta lippusi ennakkoon

Tämän vuotinen turnaus pitää sisällään niin naisten $25,000 ITF-turnauksen kuin miesten ATP Challenger -kilpailun. Turnaus käynnistyy sunnuntaina 13.11. kaksinpelin karsinnoilla ja päättyy viikkoa myöhemmin sunnuntaina 20.11. kaksinpelin loppuotteluun.

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

LIPUNMYYNTI

AIKATAULU 2022

Alustava kilpailun aikataulu. Tarkemmat päiväkohtaiset otteluiden alkamisajat selviävät turnausviikolla.

KARSINNAT SU 13.11.
PÄÄSARJA MA 14.11.
TI 15.11.
KE 16.11.
TO 17.11.
PE 18.11.
KAKSINPELIN VÄLIERÄT JA NELINPELIN LOPPUOTTELU LA 19.11.
LOPPUOTTELUT SU 20.11.

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu